Ζυμώσεις και κινητικότητα για νέο κεντροδεξιό κόμμα

Οι ζυμώσεις ομάδων που κινούνται στον χώρο της Κεντροδεξιάς συνεχίζονται με διάφορες αφορμές.

Προχθές στη Βορειοανατολική Αττική 30 νέα στελέχη και επιχειρηματίες, φίλοι του FORUM2020.GR και του Νίκου Καραχάλιου, συναντήθηκαν με σκοπό να διευρύνουν τις δυνατότητες να συνεργαστούν, εκφράζοντας την κοινωνία των πολιτών και τις δυνατότητες παρέμβασής της στην καθημερινότητα μέσω του νέου διαδικτυακού μέσου mystory.com.gr

Παράλληλα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «δημοκρατία», ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο Χρήστος Ζώης, ο Αργύρης Ντινόπουλος και άλλα καραμανλικά στελέχη συνεχίζουν να πυκνώνουν τις παρεμβάσεις τους. Στα τραπέζια που οργανώνονται ανά την επικράτεια όλοι συμφωνούν πως θα υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις μέσα στο καλοκαίρι και πιθανός εκλογικός αιφνιδιασμός!

Αντιλαμβάνονται επίσης πως το άνοιγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν αφορά την καραμανλική τάση στο κόμμα της Ν.Δ., αλλά το σημιτικό ΠΑΣΟΚ. Οι δυσμενείς εξελίξεις στην οικονομία και η αμφίσημη στάση της Ν.Δ. απέναντι στον Ερντογάν προβληματίζουν πολλούς κεντροδεξιούς ψηφοφόρους, που αισθάνονται όλο και πιο αποστασιοποιημένοι από τη σημερινή ηγεσία.

Στις συναντήσεις πέφτουν μέχρι και ονόματα για νέο κόμμα στο τραπέζι: Κοινωνικό Κέντρο, Δημοκράτες, Ακριβώς Κέντρο, Δημοκρατικό Κέντρο είναι τέσσερα από τα επικρατέστερα.