Η έπαρση των αρίστων

Η αυτοαποκαλούμενη κυβέρνηση των αρίστων συμπλήρωσε ένα χρόνο ζωής και τα ποσοστά δημοφιλίας της ξεπερνούν κάθε προσδοκία.

Ειλικρινά αναρωτιόμαστε από που απορρέουν αυτά τα ποσοστά;
Πως προκύπτουν;
Μήπως ζούμε σε άλλη χώρα;

Οι άριστοι και οι αυλικοί της βασιλικής «Αγίας Οικογένειας» ζούνε το μύθο τους σε όλα τα επίπεδα, πάνω στις πλάτες ενός διαλυμένου και ταλαιπωρημένου λαού από τις μνημονιακές πολιτικές, πανηγυρίζουν για ποσοστά που ξέρουν ότι δεν έχουν.

Γνωρίζουν ότι δεν έχουν αυτά τα ποσοστά, γιατί χτυπάνε μέσω των γνωστών αγαπημένων τους δημοσιογραφικών συγκροτημάτων, τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο. Με λίγα λόγια ασχολούνται ένα χρόνο μετά, με έναν πολιτικό που έχει θέσει τον εαυτό του εκτός πολιτικής σκηνής-συναγωνισμού και αυτό δείχνει ότι είναι σε πανικό.

Η οικονομία καταρρέει και οι άριστοι μέσω των ευεργετημένων Μ.Μ.Ε. εν μέσω lockdown, μας σερβίρουν σαν πρώτη είδηση τον Καλογρίτσα. Ο Σεπτέμβρης όμως είναι πολύ κοντά και θα κρίνει πολλά, σε συνδυασμό με τις οικονομικές συνέπειες της πολιτικής τους που έχουν ήδη φανεί, τον Covid 19 και το ενδεχόμενο για ένα νέο lockdown καθώς και τη χειρότερη τουριστική σεζόν των τελευταίων δεκαετιών, θα δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό μίγμα.

Η κυβέρνηση αυτή καταρρέει και ας κομπάζει και πανηγυρίζει ότι τα ποσοστά διαφοράς της, από την αξιωματική αντιπολίτευση είναι διπλάσια.

Τεράστιες οι ευθύνες του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Παππά, για όλα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στο πολιτικό σκηνικό. Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ θα έπρεπε να ασκούσε πραγματική και σοβαρή αντιπολίτευση, όπως εκείνη που ασκούσε τη περίοδο 2010 με 2012, ενάντια στη τότε κυβέρνηση του Γεωργίου Α.Παπανδρέου και εκτόξευσε τα ποσοστά τους.

Οι ορολογίες του παρελθόντος και το παρακράτος της δεξιάς δεν αρκούν για να χτίσουν ξανά σχέσεις εμπιστοσύνης με το λαό. Ας αποφασίσουν στη Κουμουνδούρου να σοβαρευτούν και για το δικό τους το καλό, γιατί όταν θα κληθούν να αναλάβουν την εξουσία οι συνθήκες θα είναι πολύ χειρότερες από το 2015.