Τα σημερινά (14/7) πρωτοσέλιδα

Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Τα σημερινά (14/7) πρωτοσέλιδα

 1. Εκεί στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ πότε θέλετε τον Πούτιν σύμμαχο, πότε τον θεωρείτε άνευ σημασίας και πότε τον θέλετε έξω – μακριά από την χώρα μας?
  Και τούτη την δύσκολη ώρα ο καλύτερός μας σύμμαχος που τόσα χρόνια αλωνίζει μέσα και έξω από την χώρα τι κάνει?
  Και τέλος σε κάθε δύσκολη στιγμή πάλε μόνη και πάλε έρημοι στην τύχη μας!!!
  Και φυσικά έχουμε εγγύηση ισχυρή αφού εδώ στην Ανατολική Μεσόγειο τερματίζουν τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  ……………………………
  Όσοι είχαν προβλέψει λίγο πριν από την απονομή της Αυτοκεφαλίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Εκκλησία της Ουκρανίας, ότι η αναγνώρισή της από τις υπόλοιπες Ορθόδοξες Εκκλησίες δεν θα ήταν εύκολη, άμεση και μαζική, δικαιώνονται. Και ταυτόχρονα επιβεβαιώνονται αυτοί που υποστήριζαν ότι το ζήτημα της ουκρανικής Εκκλησίας δεν είναι αμιγώς θρησκευτικό αλλά έχει πολιτικές και γεωπολιτικές προεκτάσεις.

  Η Ορθοδοξία, όπως όλα δείχνουν, είναι χωρισμένη σε τρία «ιερά στρατόπεδα» χωρίς μάλιστα να λείπουν εντάσεις, αντιπαραθέσεις και «αφορισμοί» ανάμεσά τους. Πρόκειται για ένα σκηνικό που μόνο από ενότητα και αγάπη δεν χαρακτηρίζεται όπως κηρύττει το Ευαγγέλιο. Και δεν θα πρέπει να λησμονείται ότι πρωταγωνιστές είναι επικεφαλής Εκκλησιών και ιεράρχες του ίδιου δόγματος… Ποιο είναι όμως το τοπίο που έχει διαμορφωθεί στην Ορθοδοξία μετά την απονομή αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας τον Ιανουάριο του 2019;……………………………..

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.