Η Λιβύη κάλεσε επισήμως την Αίγυπτο να παρέμβει στρατιωτικά έναντι της Τουρκίας!

Η Βουλή των αντιπροσώπων της Λιβύης με έδρα στο Τομπρούκ, κάλεσε επίσημα τις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις να παρέμβουν στον πόλεμο για την προστασία της εθνικής ασφάλειας της χώρας.

Η Αίγυπτος έλαβε επίσημο κοινοβουλευτικό ψήφισμα για να εισέρθει στη Λιβύη με τα στρατεύματά της, για να προστατεύσουν την εθνική ασφάλεια της Λιβύης και της Αιγύπτου εάν δουν μια επικείμενη απειλή για την ασφάλεια των δύο χωρών.

Το κοινοβούλιο της Λιβύης τόνισε την απόρριψη της τουρκικής παρέμβασης στη χώρα, τονίζοντας ότι αυτό παραβιάζει την κυριαρχία της Λιβύης.

«Ζητούμε από κοινού προσπάθειες μεταξύ των δύο αδελφικών εθνών – τη Λιβύη και την Αίγυπτο – προκειμένου να νικήσουμε τον κατακτητή και να διατηρήσουμε την κοινή μας ασφάλεια και σταθερότητα στη χώρα και την περιοχή μας», ανέφερε χαρακτηριστικά το ψήφισμα.

Και προσθέτει: «Το Κοινοβούλιο καλωσορίζει τα λόγια του Αιγύπτιου Προέδρου, που ειπώθηκαν παρουσία εκπροσώπων των λιβυκών φυλών. Οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις έχουν το δικαίωμα να παρέμβουν για να προστατεύσουν την εθνική ασφάλεια της Λιβύης και της Αιγύπτου, εάν βλέπουν επικείμενη απειλή για την ασφάλεια των δύο χωρών μας».