Αστυνομική επιχείριση σε Αττική και Πρέβεζα -Κατασχέθηκαν πάνω από 3.400 δενδρύλλια κάνναβης

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Πρέβεζας και της Αττικής- Eξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση και κατασχέθηκαν περισσότερα από 3.400 δενδρύλλια κάνναβη – Συνελήφθησαν 8 μέλη του κυκλώματος.

Καθοριστικό πλήγμα στα οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης ψυχοτρόπων ουσιών πέτυχαν αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, εξαρθρώνοντας έπειτα από πολύμηνη και εντατική έρευνα, πολυμελή εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση.

Συγκεκριμένα, από αστυνομικούς των παραπάνω Υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Πρέβεζας και της Αττικής, με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης και Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, της Υποδιεύθυνσης Μέσων Σωμάτων Ασφαλείας, της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) και του Τμήματος Συνοδών Σκύλων της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Πρέβεζας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, αστυνομικών συνοδών σκύλων PATROL των Τμημάτων Ασφαλείας Άρτας και Ιωαννίνων και του Γραφείου D . E . A . Αθηνών.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν οκτώ (8) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (6 αλλοδαποί και 2 ημεδαποί ηλικίας 24 έως 59 ετών) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράβασης του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, παράβασης του Νόμου περί όπλων και παράβασης του Νόμου περί αλλοδαπών.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της ανωτέρω αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε υπαίθριους χώρους όπου καλλιεργούνταν τα δενδρύλλια κάνναβης, οικίες και αυτοκίνητα, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

(3.445) δενδρύλλια κάνναβης τα οποία εκριζώθηκαν,
Δέματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους (4) κιλών και (552) γραμμαρίων,
Το συνολικό χρηματικό ποσό των (30.865) ευρώ,
(17) κινητά τηλέφωνα, (9) πακέτα σύνδεσης εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και (6) κάρτες sim εταιρειών κινητής τηλεφωνίας,
(1) μηχανική ζυγαριά ακριβείας,
(44) σακούλες τροφίμων και (1) κολλητική ταινία που χρησιμοποιούσαν για τη συσκευασία – τυποποίηση των ναρκωτικών ουσιών,
(25) φυσίγγια,
(1) μαχαίρι,
(1) βενζινοκίνητη εξωλέμβια μηχανή,
Πλήθος γεωργικών εργαλείων,
(6) αντλίες νερού,
Πλαστικοί σωλήνες άρδευσης,
(1) ηλιακό πάνελ που χρησιμοποιούταν για την καλλιέργεια – ανάπτυξη των δενδρυλλίων,
Σημειωματάρια με ιδιόχειρες σημειώσεις που αφορούν στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης και
(5) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Αστυνομική επιχείριση σε Αττική και Πρέβεζα -Κατασχέθηκαν πάνω από 3.400 δενδρύλλια κάνναβης

 1. Εάν στο θέμα ναρκωτικά η πολιτεία δεν δώσει μεγαλύτερη προσοχή και δεν περάσει θέμα στα σχολεία σε πολύ λίγα χρόνια κάθε σπίτι κάθε οικογένεια θα μετράει τα δικά της θύματα.
  Η τηλεόραση με τις εκπομπές που δεν παρέχουν ενημέρωση και πρόληψη.
  Το διαδίκτυο που παρέχει από όλα.
  Η οικογενειακή εστία που όλο και περισσότερο η απουσία της λαμβάνει διαστάσεις.
  Η μεγάλη προσέλευση άλλων εθνοτήτων στην χώρα.
  Βεβαίως το γρήγορο- αφορολόγητο κέρδος.
  Παράγοντες που παρέχουν ώθηση στην έξαρση και όχι στην καταστολή.
  Σήμερα όλοι βλέπουμε γύρω μας περιστατικά και θεωρούμε ότι μας είναι αδιάφορο το θέμα.
  Η ζωή διδάσκει ότι αυτό που βλέπεις πάρα πέρα να το περιμένεις και στην δική σου πόρτα.
  Η πανδημία μας έδωσε ένα μάθημα ότι όταν θέλουμε μπορούμε

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.