Ένας Έλληνας στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών

Ο ομογενής μέχρι πρότινος επικεφαλής του Γραφείου Τεχνολογίας των ΗΠΑ (CTO), Μιχαήλ Κράτσιος (Michael Kratsios), αναλαμβάνει καθήκοντα υφυπουργού Άμυνας στην κυβέρνηση Τραμπ.

Ο κ. Κράτσιος πρόκειται να επιβλέπει τον Οργανισμό Πυραυλικής Αμύνης, τον Οργανισμό Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων (DARPA), την Μονάδα Καινοτομίας Αμύνης, τον Οργανισμό Διαστημικής Αναπτύξεως και τα εργαστήρια του υπουργείου Αμύνης.

Ο ηλικίας 34 ετών ομογενής κατείχε ήδη υψηλή θέση στην αμερικανική διοίκηση, καθώς ήταν ο κορυφαίος σύμβουλος του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την Τεχνολογία.

«Το Πεντάγωνο αναζήτησε κάποιον με εμπειρία στην εύρεση και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και σε στενή συνεργασία με ένα ευρύ φάσμα συνεργατών της βιομηχανίας. Πιστεύουμε ότι ο Μάικλ είναι το σωστό άτομο για αυτήν την δουλειά» δήλωσε, ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Εσπερ.

Ο Μιχάλης Τζων Κοτσακάς Κράτσιος (Michael John Kotsakas Kratsios), αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Πρίνστον το 2008 και έλαβε Βραβείο στις Ελληνικές Σπουδές.
Η μητέρα του Μαρία, μετανάστευσε στις ΗΠΑ από το νησί της Χίου. Ο παππούς του, Τζων, μετανάστευσε στις ΗΠΑ από την Καστοριά. Μεγάλωσε μιλώντας ελληνικά στο σπίτι του.

Ο Μάικλ Κράτσιος υπηρέτησε ως αναπληρωτής επικεφαλής του Γραφείου Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου. Υπήρξε ο βασικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε θέματα Τεχνολογίας και εκπρόσωπος σε επίπεδο Υπουργού για τις ΗΠΑ σε διεθνείς συναντήσεις, όπως η G7 και η G20.

Καθοδήγησε ομάδα συμβούλων στρατηγικής για την πολιτική και τις προτεραιότητες των ΗΠΑ σε ένα εύρος τεχνολογικών θεμάτων, μεταξύ των οποίων η Τεχνητή Νοημοσύνη, τα μη επανδρωμένα πτητικά συστήματα, αυτόνομα οχήματα, κβαντική υπολογιστική, τηλεπικοινωνίες, ευρυζωνικότητα εκτός πόλεων, επιχειρηματικότητα, ψηφιακή οικονομία, κυβερνοασφάλεια καθώς και προηγμένη κατασκευαστική και εκπαίδευσις STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics).

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ένας Έλληνας στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών

  1. Ωραίος ελιγμός, από άποψης υποψηφιότητας του προέδρου για την επόμενη προεδρική θητεία.
    Μα φυσικά υπολογίζει την ψήφο των ομογενών.
    Για την χώρα μας καλό χαρτί, απομένει ο τρόπος και τα μέσα το πως θα αποδώσουν, αναμονή.
    Πολιτική,διπλωματία, διάλογος, σχέσεις φιλίας,καλή σύμμαχοι μα δένουν όλα χέρι-χέρι.

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.