Τα «ωραία» του νέου ποινικού κώδικα: Καταχράστρια του δημοσίου μένει ελεύθερη παρά την 18ετή ποινή φυλάκισης

Δις καταδικασμένη για υπεξαίρεση 5,5εκ. ευρώ στη Χαλκίδα αποφυλακίζεται!

Οι ευνοϊκότερες για τους κατηγορούμενους διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα και η κατάργηση της επιβαρυντικής περίστασης του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, οδηγούν μια 61χρονη, σήμερα, διευθύντρια τράπεζας, που υπεξαίρεσε συνολικά 5,5εκ. ευρώ και είχε καταδικαστεί το 2018 σε φυλάκιση 18 ετών, εκτός φυλακής, σε μια υπόθεση που θα μπορούσε να είναι και σενάριο ταινίας!

Σύμφωνα με το EviaZoom.gr, η υπόθεση ξεκινά το 2014, όταν και εντοπίστηκε στο υποκατάστημα της τότε Millennium Bank στη Χαλκίδα υπεξαίρεση χρημάτων των πελατών της τράπεζας από τη διευθύντρια, η οποία πλαστογραφούσε τις υπογραφές τους και στη συνέχεια επένδυε τα χρήματα στο χρηματιστήριο και σε αμοιβαία κεφάλαια.
Το δικαστήριο την έκρινε δύο φορές ένοχη, αλλά…

Το 2017 κατά την απολογία της στον ανακριτή, αρνήθηκε τις κατηγορίες και στη συνέχεια προφυλακίστηκε. Ενάμισι χρόνο μετά έγινε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο στο Κακουργιοδικείο Χαλκίδας, το οποίο την έκρινε ένοχη για απάτη (ποινή 13 ετών) και πλαστογραφία (ποινή 13 ετών) με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου που προέβλεπε έως και ισόβια και της επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών (μετά από συγχώνευση των ποινών), με την αναγνώριση του ελαφρυντικού της έμπρακτης μετάνοιας.

Στη συνέχεια επέστρεψε στη φυλακή.

Όταν πια ο νέος ποινικός κώδικας ήταν σε ισχύ, παρουσιάστηκε στο Εφετείο Κακουργημάτων Εύβοιας, το οποίο την έκρινε μεν ένοχη για τις ίδιες κατηγορίες (ποινή 6+6 ετών αυτή τη φορά), αλλά όπως προαναφέραμε, η κατάργηση της επιβαρυντικής περίστασης του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου σε συνδυασμό με τον νέο ποινικό κώδικα έριξαν τη συνολική ποινή της στα 9 χρόνια (μετά από συγχώνευση των ποινών).

Έχοντας εκτίσει όμως ήδη 3 χρόνια στη φυλακή, ο δικηγόρος της Γιώργος Τριανταφύλλου δήλωσε στο EviaZoom.gr ότι η 61χρονη αναμένεται να αποφυλακιστεί τις επόμενες μέρες, μέσα στον Ιούλιο!

2 σκέψεις σχετικά με το “Τα «ωραία» του νέου ποινικού κώδικα: Καταχράστρια του δημοσίου μένει ελεύθερη παρά την 18ετή ποινή φυλάκισης

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.