Μέγα σκάνδαλο σε κρατική εταιρεία ενέργειας

Τον γύρο της αγοράς έχουν κάνει οι καταγγελίες για όσα συμβαίνουν σε μεγάλη κρατική ενεργειακή εταιρεία που βρίσκεται σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης και διοικείται από στέλεχος που είχε εργαστεί σε μια εκ των μεγαλύτερων εταιρειών συμβούλων/ ελεγκτών της χώρας.

Όπως υποστηρίζουν όσοι παρακολουθούν το εν λόγω στέλεχος, «ενώ ο κόσμος της αγοράς περίμενε μια δίκαιη και αναλογική διάχυση της επαγγελματικής ύλης από τους φορείς του ευρύτερου Δημοσίου τομέα και τις ΔΕΚΟ, εν τούτοις παρατηρούνται νοσηρότατα φαινόμενα τα οποία νοθεύουν τον υγιή ανταγωνισμό μοιράζοντας σκανδαλωδώς τη πίτα και χωρίς τήρηση της παραμικρής διαφάνειας και νομιμότητας».

Όπως αναφέρει η «δημοκρατία», στον όμιλο εταιρειών της συγκεκριμένης κρατικής επιχείρησης και με εντολή του διευθύνοντος συμβούλου, «όλως τυχαίως» σχεδόν όλες οι συμβάσεις μελετών ανατίθενται στην εταιρεία συμβούλων / ελεγκτών με την οποία συνεργάζονταν μέχρι πρόσφατα. Σημειώστε πως οι αναθέσεις δεν αφορούν μόνο στην μητρική εταιρεία, αλλά και όλες τις θυγατρικές (που δεν είναι και λίγες)!

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν φτάσει μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου, οι διοικήσεις όλων των εταιριών του ομίλου πιέζονται μέχρι παρεξηγήσεων προκειμένου να αναθέτουν συμβάσεις παροχής υπηρεσιών στην συγκεκριμένη εταιρεία συμβούλων / ελεγκτών «αν θέλουν να εγκριθούν τα παραδοτέα από τον βασικό μέτοχο». Πρόκειται για αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που γίνονται χωρίς διαγωνισμούς, κάνοντας κουρελόχαρτο τον νόμο (Ν.4412) περί Δημοσίων Συμβάσεων.

Για να μην υπάρχουν, μάλιστα, αμφιβολίες περί των καλών του σχέσεων με τη συγκεκριμένη εταιρεία συμβούλων / ελεγκτών ο διευθύνων σύμβουλος της κρατικής επιχείρησης προσέλαβε ως σύμβουλο σε θυγατρική επιχείρηση ένα γηραιό στέλεχος της πρώτης! Τέτοιο θράσος! Βέβαια στην ίδια εταιρεία έχει τοποθετηθεί από τον ίδιο υπουργό ένα εξαιρετικά αμφιλεγόμενο πρόσωπο που επί χρόνια διοργάνωνε συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις. Συνεχίζει μάλιστα να τις διοργανώνει μέσω των συνεργατών του στο γνωστό κτίριο της Κηφισιάς.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Μέγα σκάνδαλο σε κρατική εταιρεία ενέργειας

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.