Το μακρύ χέρι της Τουρκίας προκαλεί θάνατο

Δεν απλώνει μόνο στη Συρία, στην Κύπρο, στη Θράκη, στο Αιγαίο, στη Λιβύη, στη Μεσόγειο, στη Σομαλία, στο Κουρδιστάν το μακρύ της χέρι η φασιστική Τουρκία.

Η εύθραυστη εκεχειρία που είναι σε ισχύ από το 1994 στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν, απειλείται εκ νέου με ένοπλες συγκρούσεις τις τελευταίες μέρες στον τομέα «Τοβούζ» της μεθορίου.

Το Μπακού ανακοίνωσε 12 απώλειες μέχρι στιγμής και το Γερεβάν 2, σε μια σύγκρουση που απειλεί εκ νέου την ειρήνη στην περιοχή. Για όποιον ασχολήθηκε ελάχιστα με το ζήτημα, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν βρίσκονται σε σύγκρουση για την αυτόνομη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, μια περιοχή με αρμενική πλειονότητα.

Κι αν η Αρμενία έχει δικαιοδοσία λόγω πληθυσμού, το Αζερμπαϊτζάν δεν το δέχεται, με την ξεκάθαρη υποστήριξη της «μητέρας Τουρκίας». Η οποία προκαλεί και εκεί τον θάνατο. Και με τις ενέργειές της, απειλεί με γενικότερη σύρραξη στον Καύκασο. Γιατί; Για να ταΐζονται τα οράματα του Ερντογάν για μια νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Κι «ο σιωπών δοκεί συναινείν». Δηλαδή, η Δύση.

ΑΛ.ΜΙΧ.

πηγή: philenews.com

2 σκέψεις σχετικά με το “Το μακρύ χέρι της Τουρκίας προκαλεί θάνατο

 1. Το στρατιωτικό φιλοπολεμικό εγχειρίδιο του Ερντογάν. Αιματόβρεκτο Κοράνι.
  Μικρό απόσπασμα από τις 150-170 σελίδες εντολών βίας και σφαγών.
  «Οι Έλληνες [πάντα] θα νικούν. Είναι θέλημα του Αλλάχ» [Surah ΧΧΧ, 1-5] (Φυσικά, με το ισχυρότερο όπλο στον κόσμο: τον πολιτισμό τους! Τα κανόνια σκουριάζουν. Ο πολιτισμός όμως διαιωνίζεται.)

  – «Πολεμήστε εκείνους που δεν πιστεύουν στον Αλλάχ, ούτε στην Ημέρα της Κρίσεως, ούτε θεωρούν απαγορευμένο εκείνο που έχει απαγορεύσει ο Αλλάχ και ο Αγγελιοφόρος του, ούτε παραδέχονται τη θρησκεία της Αλήθειας, (ακόμη κι αν είναι) απ’ τους ανθρώπους του Βιβλίου (χριστιανοί και Εβραίοι) μέχρις ότου πληρώσουν το φόρο υποταγής, κι αισθάνονται καθυποταγμένοι» (9: 29).
  Στη συνέχεια προτρέπει: «(19) Και θα εξολοθρεύσεις όλα τα έθνη, που ο Κύριος ο Θεός σου θα τα παραδώσει σε σένα˙ το μάτι σου δεν θα τους σπλαχνισθεί˙ ούτε θα λατρεύσεις τους Θεούς τους επειδή, αυτό θα γίνει σε σένα παγίδα.
  (20) Κι ακόμα, ο Κύριος ο Θεός σου θα στείλει σ’ αυτούς σφήκες, μέχρις ότου εξολοθρευτούν, όσοι εναπολείφθηκαν και κρύβονταν από το πρόσωπο σου.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.