Μήνυση στην Deutsche Bank από επενδυτές της επειδή έπαιζε τα λεφτά του παιδεραστή Επστάιν – Καταρρέει η μετοχή

Η Deutsche Bank AG φέρεται να παραπλάνησε τους επενδυτές σχετικά με τις ελλείψεις κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και δεν «παρακολούθησε σωστά» τους πελάτες που θεωρούσε «υψηλού κινδύνου», όπως ο Jeffrey Epstein, ανέφεραν επενδυτές στο ομοσπονδιακό περιφερειακό δικαστήριο του Νιου Τζέρσεϋ.

Η τράπεζα δεν είπε στους επενδυτές ότι δεν είχε επιδιορθώσει προβλήματα ελέγχου αποκάλυψης και δεν παρακολουθούσε κατάλληλα τους πελάτες όπως ο καταδικασμένος σεξουαλικός δράστης Επστάιν και δύο άλλες τράπεζες που εμπλέκονταν σε παρελθόντα οικονομικά σκάνδαλα, υποστήριξαν οι επενδυτές στο Επαρχιακό Δικαστήριο.

Η προσθήκη του Epstein ως πελάτη το 2013 «ήταν ένα κρίσιμο λάθος και δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει συμβεί», δήλωσε η Deutsche Bank σε μήνυμά της στις 7 Ιουλίου προς το προσωπικό. Εκπρόσωπος της τράπεζας είπε στο Bloomberg News ότι είχε ξοδέψει σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια για τη βελτίωση των ελέγχων AML.

Η τιμή της μετοχής της τράπεζας έπεσε 4,49% στις 13 Μαΐου μετά την είδηση ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είχε επικρίνει τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της AML και άλλων διαδικασιών ελέγχου, ανέφεραν οι επενδυτές. Η τιμή της μετοχής υποχώρησε 1,31% στις 7 Ιουλίου, αφού το κρατικό τμήμα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Νέας Υόρκης επέβαλε πρόστιμο στην Deutsche Bank 150 εκατομμυρίων δολαρίων για «παραμέληση να επισημάνει πολλές αμφισβητήσιμες συναλλαγές από λογαριασμούς που σχετίζονται με τον Επστάιν», δήλωσαν η Danske Estonia και η FBME Bank.
Η Deutsche Bank «σήμαινε στους επενδυτές» το 2017 ότι ο τότε νέος, τώρα αποχωρήσαντας γενικός σύμβουλός της «θα εξασφάλιζε περαιτέρω» τον «μετριασμό των προηγούμενων αστοχιών της AML και άλλων λειτουργιών ελέγχου», ανέφερε η καταγγελία. Η τράπεζα επέβαλλε τις προσπάθειές της για αποκατάσταση του AML σε επόμενες καταθέσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανέφεραν οι επενδυτές.

Η τράπεζα προειδοποίησε τους επενδυτές για «γενικούς κινδύνους», αλλά δεν αποκάλυψε «σχέσεις με και χαλαρή παρακολούθηση πελατών», όπως ο Επστάιν, που η Deutsche Bank «θεωρούσε ότι ήταν υψηλού κινδύνου», ανέφερε η καταγγελία.

2 σκέψεις σχετικά με το “Μήνυση στην Deutsche Bank από επενδυτές της επειδή έπαιζε τα λεφτά του παιδεραστή Επστάιν – Καταρρέει η μετοχή

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.