Ερντογάν: Ο Ασεβής Μωαμεθανός

Κώστα Δημ Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Πως, ποιός θα ήταν ο λυσιτελέστερος τρόπος αντίδρασης των χριστιανών στην αήθη προσβολή της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί; Προτείνονται πολλά ετούτες τις φορτισμένες ώρες.

Αντίποινα , οικονομικοί αποκλεισμοί, κλείσιμο τζαμιών στις χριστιανικές χώρες κ. α. Φυσικά τα ποικίλης προέλευσης διαβήματα διαμαρτυρίας, δεν προξενούν εφίδρωση στο αυτί της (αυτιστικής πολιτιστικά) Τουρκίας. Όταν ξυπνά ο αταβισμός πρωτόγονων προγόνων του άρπαγα εθνοαφανιστή και της ανθρώπινης πολιτισμικότητας εξολοθρευτή, τι να κάνουν οι εκκλήσεις, οι συστάσεις, οι γραπτές και προφορικές διαμαρτυρίες στον κάθε εξαγριωμένο /αφηνιασμένο πορθητή;

Τι άραγε περιμένουν οι «χριστιανοί πολιτισμένοι ηγετίσκοι» ; Να δουν τον Σουλεϊμάν – Ερντογάν (τον ασεβή) προ των πυλών της Βιέννης να εμφανιστεί; Τι ρόλο παίζει το Πατριαρχείο και η πολιτική ηγεσία της ισχυρότερης ορθόδοξης χώρας, της Ρωσίας; Θα συνεχίσει τον εξοπλισμό του θρασιμιού χάριν της ρωσικής οικονομίας; Ή θα ισχύσει αυτό που προκλητικά δήλωσε ο κυβερνητικός ρώσος εκπρόσωπος : πως δηλαδή η μετατροπή του συμβόλου της Ορθοδοξίας σε τζαμί θα ανακουφίσει οικονομικά τους επισκέπτες ρώσους τουρίστες;

Τι θα κάνει ο καιροσκοπικός Καθολικισμός και οι Διαμαρτυρόμενοι; Θα συντρέξουν ή θα αναμένουν καρπούς να δρέψουν;
Ποιά η στάση του … αδελφικού φίλου και θαυμαστή του Τούρκου Προέδρου, Αμερικανού ομολόγου του κου Τράμπ; Θα συνεχίσει να τον στηρίζει και να τον υμνεί; Θα αλλάξουν ρότα κάποτε οι φιλότουρκοι Γερμανοί συμφεροντολόγοι;
Κοντολογίς θα αφυπνιστούν επιτέλους όλοι αυτοί; Ή ο Ελληνισμός θα τραβήξει -και πάλι μόνος του – κουπί;
Πάντως κάτι μου λέει πως ο Ανατολίτης ψευτονταής έκανε το μοιραίο του λάθος με την Αγία Σοφία. Πιθανότατα θα του γυρίσει μπούμερανγκ τελικά. Το παρατράβηξε το σχοινί. Τυλίχτηκε και σε λίγο θα αρχίσει να δυσφορεί όταν στο λαιμό του περιελιχθεί.

Ο επικίνδυνος αυτός άνθρωπος θέλει να γράψει ιστορία. Αλλά παραθεωρεί ή αγνοεί την πολιτισμική και την ιστορική γραφή και ανάγνωση. Αυτιστική περίπτωση τυπική.

Αυτοαπομόνωση, αποκοπή από την πραγματικότητα, το περιβάλλον, την κάθε ανθρώπινη ειρηνική πορεία.
Παράλληλα θέλει να διαγράψει τον Κεμάλ Ατατούρκ από τις τούρκικες ιστορικές δέλτους και -αντ’ αυτού – να γράψει το δικό του όνομα, βουλιάζοντας τους γείτονες και τον ίδιο τον λαό του σε αιματηρούς βάλτους. Είναι ειδικής ψυχοπαθολογικής ιδιοσυστασίας άτομο, που αν είχε την στρατιωτική δυνατότητα ενός Χίτλερ, ή Στάλιν , θα κατέστρεφε τον κόσμο. Ας τον σταματήσουν αυτοί που το μπορούν, πριν να είναι πολύ αργά.
Η Ελλάδα, θα πρέπει να απαντήσει με δύο μόνον λέξεις: Μολών λαβέ!

Με την ευκαιρία θα ήθελα να διατυπώσω ως απορία: Πως αισθάνεται ένας (Τούρκος) Μωαμεθανός όταν προσεύχεται σε έναν χριστιανικό ναό, έστω και αν τα εικονίσματα και τα σύμβολα -σταυρός κ. α – είναι καλυμμένα με υφάσματα, κελεμπίες, μπούρκες, φωτιστικά εφέ και λοιπά ευρήματα τούρκικου τσερτζελέ, ώστε να … θυμίζει μουσουλμανικό χώρο λατρευτικό; Αν ένας χριστιανός υποχρεώνονταν να προσευχηθεί /εκκλησιαστεί σε ισλαμικό τζαμί (για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας) είναι βέβαιο πως θα ένοιωθε εξαιρετικά άβολα. Θα ασφυκτιούσε πραγματικά, θα αγανακτούσε. Αλήθεια, δεν υπάρχουν αρκετά τζαμιά στην μουσουλμανική Τουρκία για προσευχή και πρέπει να προστεθεί /επιστρατευτεί/μεταλλαχτεί και ο χριστιανικός ναός προκειμένου ο κάθε Μουσουλμάνος να αισθάνεται … ισλαμοχριστιανικά; Που άραγε, πόσο χαμηλά, μπορεί να φθάσει η σκοπιμότητα , η ωμότητα, ο πρωτογονισμός, αλλά και η ασεβής /ανίερη συμπεριφορά; Γιατί είναι όντως ασέβεια προς τον Μωάμεθ και τον Αλλάχ να εκκλησιάζονται /προσεύχονται οι Ισλαμιστές / Μουσουλμάνοι μέσα σε χριστιανικό ναό κατανυκτικά. Δικαιολογεί άραγε η πίστη τέτοια μασκαρέματα θρησκευτικά;

Υποψιάζομαι πως οι Τούρκοι , αλλά και άλλοι Μουσουλμάνοι, θα πρέπει να αισθάνονται προσβεβλημένοι όταν ασεβείς, αδίστακτοι και βαρεμένοι Σουλτανίσκοι, τους υποχρεώνουν να εκτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα μέσα σε χώρους «απίστων» εκστασιασμένοι.

Μακάρι (εκείνοι τουλάχιστον) να αντιδράσουν. Να συνεφέρουν τον ασεβή ισλαμιστή κο Ερντογάν, να τον συνετίσουν. Γιατί από τους «χριστιανούς» να μην αναμένουμε ενέργειες / δράσεις που θα μας εντυπωσιάσουν.

ΥΓ Άλλωστε ισχύει το δικό μου: «Μ ω ρ α ί ν ε ι Κ ύ ρ ι ο ς ο ν Α λ λ ά χ β ο ύ λ ε τ α ι α π ο λ έ σ α ι».

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ερντογάν: Ο Ασεβής Μωαμεθανός

 1. Search Results
  Web results

  Περί εορτών, προσευχών στην Αγία Σοφία και πανηγυριών των …olympia.gr › 2020/05/29 › antonas-a…
  Translate this page
  May 29, 2020 – Μια δέουσα μικρή απάντηση όσον αφορά τους Τούρκους Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά. Επετείους εορτάζουν λαοί, που απελευθερώθηκαν, …
  Απόσπασμα…….

  ΣΕ ΠΟΤΙΣΜΈΝΑ ΑΠΟ ΑΙΜΑ ΑΘΩΩΝ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ ΖΕΙΤΕ….. ΒΑΛΤΟΣ ΘΑ ΓΕΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΣΑΣ ΡΟΥΦΗΞΕΙ…… ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΛΆΚΚΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΥΡΙΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΤΕ ΘΑ ΠΕΣΕΤΕ ΜΕΣΑ……

  Όστις σκάπτει λάκκον θέλει πέσει εις αυτόν και ο λίθος θέλει επιστρέψει εις τον κυλίοντα αυτόν.
  Παλαιά Διαθήκη (Παροιμίαι ΚΣΤ’ 27)

  «Από την πρώτη μαύρη μέρα που μπήκαν στην Ευρώπη, ήταν το μόνο δείγμα της ανθρωπότητας που έδειξε τη μεγαλύτερη έλλειψη ανθρωπισμού. Οπουδήποτε κι αν πήγαν, μια πλατιά κηλίδα αίματος έδειχνε τα ίχνη της διαβάσεώς τους και σ΄ όλη την έκταση της κυριαρχίας τους ο πολιτισμός εξαφανιζόταν».
  Γλάδστων, Πρωθυπουργός της Βρετανίας, 1876

  Δεν υπάρχει σημαία τόσο μεγάλη για να καλύψει την ντροπή το να σκοτώνεις αθώους ανθρώπους…
  HowardZinn.

  «Δεν υπάρχει περίπτωση στην Ευρώπη, στην Ασία ή στην Αφρική, η εγκαθίδρυση της τουρκικής κυριαρχίας να μην είχε σαν συνέπεια την υποβάθμιση του πολιτισμού. Η Τουρκία, όπου βγήκε νικήτρια έφερε την καταστροφή».
  Κλεμανσώ, πρωθυπουργός της Γαλλίας (Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος)

  «Για την τουρκική λογική το σπαθί αποτελεί το πιο σίγουρο μέσον επίλυσης των προβλημάτων».
  Ντομινίκ Ντυφούρ ντε Πραντ, Γάλλος διπλωμάτης (Dominique Dufour De Pradt 1759-1837)

  Αυτή η χώρα πέρασε από την βαρβαρότητα στην παρακμή χωρίς ποτέ να γνωρίσει τον πολιτισμό
  …Τσώρτσιλ…..

  ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΚΟΡΑΝΙΟΥ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ………

  «Μην επιδιώκεται την ειρήνη, για να είστε οι κερδισμένοι» (47: 35). Και αλλού: «Οι Τούρκοι ήταν οι πρώτοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Προφήτη. Είμαστε οι βοηθοί του Αλλάχ και οι βεζύρηδες του Αγγελιοφόρου του. Πολεμούμε τον κόσμο μέχρι που να πιστέψουν στον Αλλάχ. Όποιος πιστέψει στον Αλλάχ και στον Αγγελιοφόρο του έχει εξασφαλίσει τη ζωή του και τα υπάρχοντά του από μας. Όσο για κείνον που δεν πιστεύει, θα τον πολεμήσουμε για πάντα για τον σκοπό του Αλλάχ. Ο φόνος του είναι μικρό πράγμα για μας» (9: 69).

  – «Φονεύετε τους απίστους όπου και αν τους βρίσκετε» (2: 190-193).

  – «Θυμηθείτε ότι ο Κύριός σας ενέπνευσε τους αγγέλους: “Είμαι μαζί σας δώστε αντοχή στους Πιστούς. Θα σπείρω τον τρόμο στις καρδιές των απίστων. Τσακίστε τους λαιμούς τους, και σακατέψτε τα ακροδάχτυλά τους”» (8: 12).

  – «Όταν συναντάτε τους απίστους (στη μάχη), τσακίστε τούς λαιμούς τους· αργότερα, όταν θα τους έχετε πλήρως καθυποτάξει, δέστε τους γερά» (47: 4).

  – «Πολεμήστε εκείνους που δεν πιστεύουν στον Αλλάχ, ούτε στην Ημέρα της Κρίσεως, ούτε θεωρούν απαγορευμένο εκείνο που έχει απαγορεύσει ο Αλλάχ και ο Αγγελιοφόρος του, ούτε παραδέχονται τη θρησκεία της Αλήθειας, (ακόμη κι αν είναι) απ’ τους ανθρώπους του Βιβλίου (χριστιανοί και Εβραίοι) μέχρις ότου πληρώσουν το φόρο υποταγής, κι αισθάνονται καθυποταγμένοι» (9: 29).

  Δεν φτάνουν ποτέ, δεν χορταίνουν το αδηφάγο σας στόμα, ούτε οι κλεψιές σας, ούτε τα εγκλήματα πολέμου, ούτε η καταπάτηση ξένων εδαφών, που ανά τους αιώνες έχετε διαπράξει. Δεν αισχύνεσθε, που η Διεθνής Κοινότητα σας κοιτά με περιφρόνηση….;

  «Η βάρβαρη δράση της Τουρκίας, η μηδενιστική ανθρωπιστική αντίληψη, που διακατέχει τους Τούρκους και η αντίληψη της κτήσης μέσω της αρπαγής και της χρήσης οποιουδήποτε μέσου απαιτηθεί, είναι στοιχεία καταγεγραμμένα ιστορικά και αποδεικνύουν πως ΠΡΕΠΕΙ η διεθνής κοινότητα να αναθεωρήσει τα πάντα για την ανά τους αιώνες εγκληματία πολέμων βάρβαρη Τουρκία και την πραγματική της εικόνα, η οποία και με βάση το ιερό της Κοράνι επιδιώκει μέχρι και σήμερα να επιβάλει τον Ισλαμισμό δια πυρός, σιδήρου και σπάθης…..»

  Χιλιάδες τόμοι ΜΑΥΡΗΣ ΒΙΒΛΟΥ πρέπει να γραφούν, για την επαίσχυντη πορεία της Τουρκίας….και δεν αναφέρω «ιστορία» διότι….
  “Η Τουρκία δε έχει ιστορία, αλλά ποινικό μητρώο”… Νεοκλής Σαρρής :

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.