ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΒΟΥΤ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ -Μικρέ, πάρε το μπιμπερό σου και μούγκα!

Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μελβούτ Τσαβούσογλου επιτέθηκε στους Έλληνες πολίτες με αφορμή το κάψιμο της τουρκικής σημαίας την Παρασκευή 24 Ιουλίου, ημέρα που πραγματοποιήθηκε η πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία, μετά τη μετατροπή της σε τζαμί.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, κατά τις κοινές δηλώσεις με την Ισπανίδα ομόλογό του δήλωσε:
«Κατέβασμα της σημαίας, κάψιμο της τουρκικής σημαίας… Τέτοιες συμπεριφορές τους ταιριάζουν. Αφού πετάξαμε τους Έλληνες στη θάλασσα, ειδικά ο Κεμάλ Ατατούρκ, σεβάστηκε την ελληνική σημαία. Τέτοιο έθνος είμαστε. Αυτοί κάνουν ό,τι τους ταιριάζει»

Τούρκε πολιτικέ, όπως πολύ καλά γνωρίζεις, ΚΑΜΙΑ μάχη δεν θα είχε κερδίσει ο Τουρκικός στρατός αν δεν είχε την αμέριστη βοήθεια ξένων δυνάμεων. Γιατί η Ιστορία αποκαλύπτει στην ανθρωπότητα, παρά την λυσσαλέα αντίδραση κι αντίσταση όλων εκείνων που προσπαθούν να κρύψουν την αλήθεια, πως ο Τουρκικός στρατός ελάχιστες φορές μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον Ελληνικό. Στις περισσότερες μάχες στην ξηρά ή την θάλασσα ΗΤΤΗΘΗΚΕ, ΤΑΠΕΙΝΩΘΗΚΕ!

Δεν θα πρέπει να ξεχνάς Μελβούτ, τη σοβιετική βοήθεια που παρασχέθηκε στην Τουρκία την περίοδο 1921 – 1922, σε διάστημα λιγότερο από δύο χρόνια και που αντιπροσώπευε ποσόν μεγαλύτερο από το σύνολο του ετησίου προϋπολογισμού της κεμαλικής Τουρκίας και το σύνολο των πολεμικών δαπανών δύο χρόνων!!! Μάλιστα, έχει υποστηριχθεί η άποψη ότι οι μισθοί των κεμαλικών αξιωματικών κατεβλήθησαν με χρήματα, τα οποία προήλθαν από τον Λένιν! («Η Ιστορία του Ελληνικού Στρατού (1833-1949)», Ιωάννης Παπαφλωράτος) Σύμφωνα δε με πολλούς αναλυτές, η νίκη των Kεμαλικών στο Σαγγάριο, ήταν πρωτίστως νίκη των σοβιετικών όπλων.

Για τις δολοφονίες σας στην Κύπρο παραθέτουμε τα πιο κάτω:

Στον «Φάκελο της Κύπρου» υπάρχει μια χαρακτηριστική αναφορά του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή (είχε αναλάβει το αξίωμα μεταξύ των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Αττίλα 1 και του Αττίλα 2 το καλοκαίρι του 1974) που τονίζει με νόημα ότι η Ελλάδα είχε ζητήσει βοήθεια από τη Μεγάλη Βρετανία αλλά αυτή μας την αρνήθηκε, ενώ έμπρακτη συνδρομή δεν υπήρξε ούτε από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως αναφέρει επί λέξει το πόρισμα, «τον σημαντικότερο ρόλο στην εξέλιξη της κυπριακής τραγωδίας διαδραμάτισαν οι ενέργειες, πράξεις και παραλείψεις των κυβερνήσεων Η.Π.Α. – Αγγλίας καθώς επίσης και της συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Η στάση των τριών αυτών σημαντικών παραγόντων όχι μόνο δεν ήταν αποτρεπτική των παράνομων τουρκικών ενεργειών, αλλά αντιθέτως με τις πράξεις και παραλείψεις τους ανέχθηκαν και τους ενθάρρυναν».

Μήπως μπορεί κανείς να λησμονήσει πως μια χούφτα Κύπριοι και Έλληνες αντιμετώπισαν με επιτυχία την πρώτη εισβολή του Τουρκικού στρατού αποδεικνύοντας πως οι Τούρκοι στρατιώτες και στρατιωτικοί είναι μόνο για τεμενάδες;

Κι αν αμφισβητείς τα πιο πάνω, θα πρέπει να δώσεις ικανοποιητικές απαντήσεις στο ερώτημα: «γιατί ο «σπουδαίος» στρατός της Τουρκίας δεν έχει καταφέρει να κερδίσει στα μέτωπα της Συρίας και της Λιβύης αλλά τρέχει συνέχεια ο Σουλτάνος στην Αμερική, την Γερμανία, την Ρωσία και το ΝΑΤΟ για βοήθεια;

Απειλές μικρέ Μελβούτ μπορείς να απευθύνεις στους ομοίους σου. Όχι στους Έλληνες. Κι αν πιστεύεις πως επειδή η Τουρκία «σέρνεται» πότε πίσω από την Αμερική, πότε πίσω από την Γερμανία και την Ρωσία είσαστε δυνατοί, σε ενημερώνω πως είσαστε σαν τα σκυλάκια κανίς που γαβγίζουν δυνατά, αλλά πάντα κρύβονται πίσω από τα αφεντικά τους.

Κοιτάξτε να ξεπεράσετε να πολλά και μεγάλα προβλήματα που έχετε με την οικονομία σας, στρέψτε την ματιά σας στους Τούρκους πολίτες που αναζητούν μια καλύτερη ποιότητα ζωής και σταματήστε να σπέρνετε το μίσος μεταξύ Τουρκίας κι Ελλάδας. Δεν σας συμφέρει…

2 σκέψεις σχετικά με το “ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΒΟΥΤ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ -Μικρέ, πάρε το μπιμπερό σου και μούγκα!

 1. Πρoσθέτω στην εξαιρετική απάντηση προς βαρβάρους…..
  ΜΕΜΟ….

  Στις 5 Οκτωβρίου 1912, ολόκληρη η χερσόνησος του Αίμου έμοιαζε σαν να πήρε ξαφνικά φωτιά. Μετά από ταυτόχρονη κήρυξη πολέμου, οι κατά ξηράν δυνάμεις της Ελλάδος, Σερβίας, Βουλγαρίας και Μαυροβουνίου, επετέθησαν εναντίον της άλλοτε κραταιάς Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που τώρα πλέον ήταν ο “Μεγάλος ασθενής της Ευρώπης”. Μέσα σε ενάμισυ μήνα οι Τούρκοι εκδιώκονται από όλα σχεδόν τα Ευρωπαϊκά εδάφη τους καθώς οι συμμαχικοί στρατοί νικούν σε διαδοχικές μάχες τα αποκαρδιωμένα Οθωμανικά στρατεύματα, που βρίσκουν τελευταίο καταφύγιο στην οχυρωμένη γραμμή Αίνου – Μήδειας ή Τσατάλτζας, μόλις λίγα χιλιόμετρα από την Κωνσταντινούπολη. Ο ελληνικός στρατός προς μεγάλη έκπληξη εχθρών και φίλων, κινείται ταχύτατα και νικώντας τους Τούρκους σε δύο αποφασιστικές μάχες στο Σαραντάπορο και τα Γιαννιτσά, απελευθερώνει την Θεσσαλονίκη στις 26 Οκτω¬βρίου 1912, μία μέρα πριν μπουν σ’ αυτήν οι Βούλγαροι. Στις 20 Νοεμβρίου 1912 τα βαλκανικά κράτη υπογράφουν ανακωχή, πλην της Ελλάδος η οποία αποφασίζει να συνεχίσει τον πόλεμο με την Τουρκία. Πόλεμος που θα συνεχισθεί με νικηφόρες ναυμαχίες του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ…..

  ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ… ΚΥΠΡΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΤΕ ΞΑΝΑ ΕΝΑ ΕΝΔΟΞΟ «ΟΧΙ» ΣΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΕΔΑΦΗ, ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΑΣ, ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ….

  Εμπρός
  Του Κ. Παλαμά.

  Εμπρός! Ολόρθοι, ατρόμαχτοι. Μαυρίλα. Αστροπελέκι. Μα το σπαθί γοργάστραψε και νά! η βροντή τουφέκι! Στον Πίντο απ’ τον Ταΰγετο,και στα Μπαλκάνια, ώς πέρα, μια η φλόγα, μια η φοβέρα κι ένας ο νους. Εμπρός!
  Εμπρός! Βουνά, ψηλώστε μας, και ω θάλασσα, νά η ώρα! Στοίχειωσε τα καράβια μας,και βόηθα, νικηφόρα. Ξανά του Ρήγα η σάλπιγγα,και πάει στα μισουράνια: «Μαυροβουνιού καπλάνια και Ολύμπου σταυραϊτοί!»
  Εμπρός, αδέρφια, ατράνταχτοι! Κι αν πέφτει αστροπελέκι, νά! το σπαθί γοργάστραψε, βρόντησε το τουφέκι. Κρήτη, ο Μοριάς, η Ρούμελη, Εμπρός! η Ελλάδα λάμπει, αχολογάν οι κάμποι, καίνε οι καρδιές. Εμπρός!
  28 του Τρυγητή 1912

  ΙΔΕ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ. olympia.gr

  Μου αρέσει!

 2. Και όπως διαμήνυε στον Τούρκο Ναύαρχο Ραμίζ Μπέη ο Ναύαρχος Κουντουριώτης …

  Ελάτε Τούρκοι, σας περιμένωμεν …Εδώ είμαστε….

  Και κατατροπώνει τον υπέρτερο πλήρως εξοπλισμένο τουρκικό στόλο, ο οποίος όπισθεν έκανε, προς το καταφύγιο του στα Δαρδανέλια…όπου για πολλά χρόνια … εγκλωβισμένος παρέμενε ..από φόβο, λιποψυχία και θρασυδειλία…
  Τώρα ευχόμαστε, να παραμείνει μόνιμα εκεί…, με τα ολίγα πλέον πλοία του, που ενδεχομένως θα τραπούν σε άτακτο φυγή και ίσως διαφύγουν της τόλμης και της εν δικαίω οργής του Ελληνικού τιμημένου ανά τους αιώνες πολεμικού ναυτικού μας …

  ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ…ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ…ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Μ. ΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΣΦΕΤΕΡΙΣΘΗΚΑΤΕ…. ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ….

  Και τέλος σημειώστε την επική απάντηση του Μακρυγιάννη στον Φιλέλληνα Ναύαρχο Δερυγνύ, όταν πριν από την νικηφόρα μάχη των Μύλων του επεσήμανε, ότι οι Έλληνες είστε ολίγοι και αδύνατοι… και οι Τούρκοι μύριοι και υπέρτεροι…

  «ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ, ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΞΩΜΕΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΑΣ Σ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΤΕΣ…..»

  ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΗΤΤΗΘΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΤΡΑΠΗΚΑΝ ΣΕ ΦΥΓΗ… ΗΤΑΝ Η 13 ΙΟΥΝΙΟΥ1825

  ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 6000 ΚΑΙ 600-700 ΙΠΠΕΙΣ… ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ 600 ΑΝΔΡΕΣ…!!!!

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.