Το αλβανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε στρατιωτική συμφωνία με την Τουρκία

Το Αλβανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την στρατιωτική αμυντική συμφωνία μεταξύ Αλβανίας και Τουρκίας με 105 ναι, τέσσερα όχι και τέσσερις αποχές.

Σύμφωνα με το Αλβανικό Συμβούλιο Υπουργών, η συμφωνία συνεργασίας αποσκοπεί στον καθορισμό των αρχών της οικονομικής βοήθειας προς την Αλβανία (2,3εκ. δολάρια) για την αγορά προϊόντων, 100% τουρκικής κατασκευής και προέλευσης και υπηρεσιών για στρατιωτικούς σκοπούς.

Σε ομιλία της πριν από την ψηφοφορία, η βουλευτής Elona Gjebrea, δήλωσε ότι το αλβανικό κοινοβούλιο έχει εγκρίνει 26 στρατιωτικές συμφωνίες και πρωτόκολλα με την Τουρκία από το 1998.

«Ο στρατηγικός εταίρος της χώρας μας, η Τουρκία, έχει υποστηρίξει σταθερά την Αλβανία σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του στρατιωτικού εφοδιασμού, σύμφωνα με το πρόγραμμα άμυνας και εθνικής ασφάλειας», δήλωσε Gjebrea.

«Ευχαριστούμε την τουρκική πλευρά που δεν μας άφησε μόνους μας σε δύσκολες καταστάσεις, ακόμα και όταν ο σεισμός έπληξε τη χώρα μας. Ελπίζω ότι αυτή η υποστήριξη όχι μόνο θα βοηθήσει στον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και στην ανταπόκρισή μας στις πολιτικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης», πρόσθεσε.

Πηγή: ibna.gr

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Το αλβανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε στρατιωτική συμφωνία με την Τουρκία

 1. Και τι αναμένατε από τους όμαιμους και ομόδοξους των Τούρκων βαρβάρων…..
  Και ας φιλοξενούνται στην Ελλάδα κατά εκατοντάδες χιλιάδες και ας αφαιμάσσουν την Ελληνική οικονομία που χωρίς αυτή θα ήταν επαίτες ακόμη….
  Ίδε….

  Search Results
  Web results

  περι ιστοριας, πολιτισμου και καταγωγης των αλβανων – Olympiaolympia.gr › 2020/05/11 › περι-ιστο…
  Translate this page
  May 11, 2020 – Τις πυραμίδες τις έφτιαξαν αρχαίοι Αλβανοί μαθηματικοί – Πελασγοί μάλιστα – και η Κλεοπάτρα ήταν Αλβανίδα! Φυσικά και … Olympia.gr …

  Αποσπάσματα.

  Και σήμερα, αμυντικές συμφωνίες υπογράφουν με τον Ερντογάν, όπως επίσης και αποδοχή των εντολών του περί εγκατάστασης χιλιάδων εποίκων Ισλαμιστών – Τζιχαντιστών, δήθεν προσφύγων στην Ελληνική Β. Ήπειρο….. με σκοπούς αλλότριους…αλλά αυτονόητους….. Εκτοπισμός της ισχυρής Ελληνικής μειονότητας από τις πατρογονικές εστίες…. και ιστορικά τιμημένα Ελληνικά χώματα…. που ποτισμένα είναι από Ελληνικό αίμα….

  Με τους αδελφούς τους Τούρκους τους χωρίζει μια μικρή διαφορά μόνο…Οι μεν, μας κατέβηκαν από την βαθύτερη βάρβαρη Ανατολή, οι δε από από την τότε επίσης βάρβαρη και απολίτιστη περί την Κασπία περιοχή, το σημερινό Ναγκεστάν και Β. Αζερμπαϊστάν…. Κατά τα άλλα….και αυτοί είναι χωρίς ιστορία, πολιτισμό, φιλοσοφία, αλλά έχουν πλούσιο ποινικό μητρώο. Όμοιος, ομοίω αεί πελάζει…..
  Σημειώνεται ότι επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας οι επίσης Μωαμεθανοί Αλβανοί, ήταν (και είναι…) αδέλφια και σύμμαχοι με τους βαρβάρους Οθωμανούς. Στα φλάμπουρα τους πάντα τιμούσαν το έμβλημα του μισοφέγγαρου και ουκ ολίγα απεχθή εγκλήματα διέπραξαν κατά των Ελλήνων. ( Ίδε παρομοίως και Αλβανούς Τσάμηδες συμμάχους των Γερμανών ΝΑΖΙ.)

  Κάποιοι ανιστόρητοι κακοπροαίρετοι ανθέλληνες, χαρακτηρίζουν Αλβανούς αντί του σωστού Έλληνες Αρβανίτες τους ηρωικούς όμαιμους, ομόθρησκους, ομόγλωσσους Έλληνες καπεταναίους και αγωνιστές… που μιλούσαν την Αρβανίτικη διάλεκτο ή και συνεχίζουν να μιλούν, διάλεκτο εμπλουτισμένη με Αρχαιοελληνικές λέξεις…. Επιλέγω τυχαία σαν παράδειγμα τον θρυλικό Καπεταναίο Μάρκο Μπότσαρη, ο οποίος ήταν Έλληνας Σουλιώτης Αρβανιτόφωνος, χωρίς να έχει καμμία σχέση με Αλβανούς…..Άλλο Αλβανοί και άλλο ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! Ούτε εξ αίματος, ούτε εξ αγχιστείας, ούτε από πλευράς θρησκείας, ούτε από πλευράς γώσσας, ΟΥΤΕ….Αν κάποιος αποκαλούσε τον Μπότσαρη Αλβανό η Τουρκαλβανό σίγουρα θα είχε κομμένο το κεφάλι. Για περισσότερα αυταπόδεικτα στοιχεία περί Ελληνικότητας των Ελλήνων Αρβανιτών Search, Έλληνες Αρβανίτες και Αλβανοί .Μπότσαρης κ.ά. Σημείωση: Δηλαδή αν οι Κύπριοι, οι Μικρασιάτες, οι Ίωνες, οι Πόντιοι, οι Δωδεκανήσιοι, οι Κρήτες, οι Ρόδιοι κ.ά. επειδή μιλούν με διαφορετική διάλεκτο αρχαιοελληνικής γνήσιας ρίζας εθεωρούντο ως αλλοεθνείς …. τότε δεν θα υπήρχε τίποτα ΕΛΛΗΝΙΚΟ! Ο Μπότσαρης όταν πρωτοεπισκεύθηκε τα κατεχόμενα Επτάνησα, βρωντοφώναξε…Κανένας Έλληνας δεν αισθάνεται Ελεύθερος, όταν σε Ελληνικά εδάφη…. κυματίζουν ξένες σημαίες……!

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.