Έκλεισε τα 115 η σούπερ γιαγιά από τα Κρέστενα!

Ξεπέρασε κατά πολύ τον όρο «υπεραιωνόβια» η κυρία Κατερίνα Καρνάρου από τα Κρέστενα, η γηραιότερη Ελληνίδα, καθώς έκλεισε τα 115 (!) χρόνια της και διεκδικεί τον τίτλο της πιο μεγάλης σε ηλικία γυναίκας του πλανήτη!

Η κυρία Κατερίνα με τα ολόλευκα μαλλιά και τα λαμπερά μάτια, που έχουν δει πολέμους, Κατοχή, χούντα, ακόμα και κορονοϊό, γιόρτασε με ένα πλατύ χαμόγελο το περασμένο Σάββατο τα γενέθλιά της, περιστοιχισμένη από αγαπημένα πρόσωπα. Oλοι μαζί τής τραγούδησαν και έσβησαν τα κεριά, ευχόμενοι στη γιαγιά Κατερίνα να τα… χιλιάσει!

Μία από τις δισέγγονές της, μάλιστα, έγραψε στο facebook αναρτώντας τη φωτογραφία της: «Είμαι περήφανη που είσαι γιαγιά μου, που, ενώ η ζωή σε ταλαιπώρησε, εσύ στάθηκες στα πόδια σου μεγαλώνοντας τα παιδιά σου, τα εγγόνια σου, εμάς… Σ’ αγαπάμε, γιαγιά μου, πολύ».

Σύμφωνα με όλα τα επίσημα έγγραφα και τις ηλεκτρονικές καταχωρίσεις, η υπεραιωνόβια γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου 1905, δεν αποκλείεται όμως να είναι και μεγαλύτερη, αφού εκείνα τα χρόνια δεν υπήρχε ληξιαρχική πράξη γέννησης. Η κυρία Κατερίνα γεννήθηκε στη Μούντριζα του σημερινού Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, παντρεύτηκε στα Κρέστενα και, όταν έμεινε χήρα, δούλεψε πολύ στα χωράφια για να μεγαλώσει τις κόρες της και τον γιο της. Παρά τα χρόνια που έχουν περάσει και την ήσυχη ζωή που έχει σήμερα, η καρδιά της πονά ακόμη για τον μοναχογιό της, τον καπετάν Λεωνίδα, που αρρώστησε και πέθανε νέος.