Η κρίσιμη επέμβαση στην μικρή Αλεξία – Οι γονείς της καλούν τους Έλληνες να προσευχηθούν να πάνε όλα καλά

Να κάνουν μία προσευχή για τη μικρή Αλεξία τους ζητούν από τον κόσμο οι γονείς της, εν όψει της κρίσιμης κρανιοπλαστικής επέμβασης στην οποία αναμένεται να υποβληθεί το 9χρονο αγγελούδι από τις Θεσπιές Βοιωτίας που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι από αδέσποτη σφαίρα το Πάσχα του 2019, ενώ έπαιζε αμέριμνο στην αυλή του σπιτιού του.

«Προσευχηθείτε όλοι, η Αλεξία μας να βγει και πάλι νικήτρια από αυτή τη δύσκολη μάχη», είναι το μήνυμα που στέλνει μέσω του infokids.gr η οικογένεια της άτυχης μικρούλας.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», πρόκειται για ένα δύσκολο χειρουργείο και το μεγάλο «στοίχημα» για τους χειρουργούς είναι ο οργανισμός τής 9χρονης να δεχθεί το μόσχευμα που έφτασε πριν από λίγες ώρες στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ!

«Εδώ και 15 μήνες ζούμε τον δικό μας γολγοθά. Η Αλεξία μας δεν περπατάει, μιλάει ελάχιστα και συλλαβιστά και κουνάει μόνο τα άκρα της. Είναι ένας τιτάνιος αγώνας, απέναντι στον οποίο το παιδί μας στέκεται με όλες τους τις δυνάμεις», λέει ο πατέρας της Λουκάς Σαμαρτζής και προσθέτει: «Παρ’ όλο που επέστρεψε στον θάλαμο του Παίδων όπου νοσηλεύτηκε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, περίπου έξι μηνών, η κόρη μας είναι ευδιάθετη. Όταν της είπα “χαμογέλα για τη φωτογραφία”, μου έκανε αμέσως με τα δάχτυλά της το σήμα της νίκης».

Με τη βοήθεια του κόσμου

Βαθιά συγκινημένος, ο κ. Σαμαρτζής, αναφέρει πως η Αλεξία είναι σίγουρη ότι θα βγει νικήτρια: «Θερμή παράκληση σε όλους. Όπως τότε, έτσι και τώρα, καλούμε τους απανταχού Έλληνες να προσευχηθούν για το παιδί μας. Η Αλεξία μας έφτασε έως εδώ με τη βοήθεια του Θεού και τις προσευχές όλου του κόσμου».

Τον Οκτώβριο, οι γονείς της κατάφεραν με τη βοήθεια του κόσμου να συγκεντρώσουν 90.000 ευρώ που χρειαζόταν για να μεταφερθεί σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στο Αμβούργο. Η Αλεξία έμεινε εκεί μαζί με τη μητέρα της Νικολέτα έως τον Μάρτιο, που αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα λόγω κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι ο 55χρονος ο οποίος κατηγορείται για τη μπαλωθιά που τραυμάτισε την Αλεξία κυκλοφορεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για πρόκληση μη σκοπούμενης βαριάς σωματικής βλάβης.