«Κουφάθηκε» ο Ερντογάν από το ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη

Ήταν τόσο ηχηρό το μήνυμα του Μητσοτάκη που πρέπει να κούφανε και τον ίδιο τον Ερντογάν. Ούτε ο σουλτάνος παρά τις μαξιμαλιστικές του τάσεις φαίνεται να περίμενε τέτοια παράδοση άνευ όρων από τον έλληνα πρωθυπουργό. Εκεί που ο Νίκος Δένδιας μόλις πριν λίγες εβδομάδες απέρριπτε κάθε σκέψη για προσφυγή στην Χάγη ενώ έθετε ως μοναδική διαφορά με την Τουρκία την υφαλοκρηπίδα, σήμερα ακούσαμε έκπληκτοι τον πρωθυπουργό να μιλά για διμερή διάλογο και προσφυγή στην Χάγη αν ο διάλογος δεν τελεσφορήσει.

Αυτό πρακτικά σημαίνει παράδοση άνευ όρων των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στην Τουρκία. Διότι η Τουρκία έχει ξεκαθαρίσει ότι ως βάση διαλόγου θεωρεί το μνημόνιο με την Λιβύη, το οποίο φυσικά ενώ είναι παράνομο δεν έχει προσβληθεί ακόμα από την Ελλάδα με κατάθεση συντεταγμένων θαλασσίων ζωνών. Έτσι, κάθε διμερής διάλογος με την Τουρκία αποτελεί πράξη παράδοσης της εθνικής μας κυριαρχίας, διότι απεμπολεί την κοινή ανακοίνωση του συμβουλίου κορυφής της ευρωπαϊκής ένωσης τον Δεκέμβριο του 2019, όπου το τούρκοΛιβυκό μνημόνιο καταδικάστηκε άνευ όρων.
Εάν λοιπόν η Ελλάδα υποβιβάσει σε διμερές επίπεδο τις ελληνοτουρκικές διαφορές, αυτομάτως απεμπολεί το διεθνές δίκαιο εις βάρος της. Είναι να μην κουφαίνεται ο σουλτάνος μετά από τέτοια ευχάριστη έκπληξη;

2 σκέψεις σχετικά με το “«Κουφάθηκε» ο Ερντογάν από το ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη

  1. Έτσι του υπαγόρευσαν όσοι τον έστησαν πρωθυπουργό της χώρας. Είναι γραφτό για τον τόπο να πληρώσει πολύ ακριβά ακόμα μια φορά τους ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ.

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.