Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ – Η ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 81 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ

Την ίδια ημέρα που η Τουρκία κάλεσε την Ελλάδα σε «διαπραγματεύσεις» επί μίας ορισμένης ατζέντας, κατά βάση αναθεωρητικής σε ό,τι αφορά την Τουρκία και κατά την οποία «πάγωσε» τις παράνομες έρευνες του πλοίου Oruc Reis, η Τουρκία εξήγγειλε με Navtex έρευνες στο πλαίσιο της κυπριακής ΑΟΖ με το πλοίο Barbaros.

Πρόκειται για κίνηση, η οποία αποσκοπεί να διασπάσει Κύπρο και Ελλάδα, να κατοχυρώσει ότι οι παράνομες τουρκικές ενέργειες εις βάρος της κυπριακής ΑΟΖ συνιστούν τετελεσμένα και φυσικά να εκβιάσει και τα δύο κράτη με περαιτέρω επιθετικές ενέργειες. Η τουρκική κίνηση, τόσο αυτή καθ’ εαυτή όσο και στο δεδομένο χρονικό πλαίσιο, αποτελεί απόπειρα
παγίδευσης Κύπρου και Ελλάδας σε τετελεσμένα.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο θεωρούμε αδιανόητη οποιαδήποτε «διαπραγμάτευση» Τουρκίας και Ελλάδας, όσο η πρώτη συνεχίζει τις παράνομες ενέργειες εις βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας – επιπλέον της κατοχής φυσικά. Τυχόν τέτοια επιλογή από πλευράς Ελλάδας θα συνιστά εγκατάλειψη της Κύπρου και μη εκπλήρωση έστω και των ελαχίστων υποχρεώσεων της Ελλάδας προς την Κύπρο και προς το διεθνές δίκαιο.

Σε αυτό το πλαίσιο θεωρούμε ατυχείς τις δηλώσεις του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε ότι άλλο Barbaros και άλλο Oruc Reis, φωτογραφίζοντας αποδοχή από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης των νέων τουρκικών τετελεσμένων επί της κυπριακής ΑΟΖ. Οι δηλώσεις αυτές είναι απαραίτητο να ανασκευαστούν άμεσα και χωρίς να δημιουργείται η παραμικρή αμφιβολία ως προς τις ελληνικές προθέσεις.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 81 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ

2 σκέψεις σχετικά με το “Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ – Η ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 81 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ

 1. ΕΥΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ.

  Search Results
  Web results

  Επανάληψη της ίδιας ιστορίας, από τους βαρβάρους…olympia.gr › tourkia-varvaroi-kypros
  6 days ago – Επανάληψη της ίδιας ιστορίας, από τους βαρβάρους… … Ευτυχώς έφυγε το τουρκικό ORUC REIS, πήγε στη μακρυνή χώρα Κύπρο. Olympia.gr.

  Το πιο πάνω σχετικό άρθρο αυτονόητου περιεχομένου το αφιερώνω και σαν απάντηση στο Σύμβουλο Ασφαλείας του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Διακόπουλο, για τις πρόσφατες «επιεικώς» άστοχες, ( για να μην χρησιμοποιήσω το επαίσχυντες) δηλώσεις του, για τις οποίες έλαβε και συντριπτική απάντηση από την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ .

  Κύριε Διακόπουλε Αλέξανδρε μπορεί η Ελληνική Κύπρος να είναι ατυχώς ανεξάρτητο κράτος αλλά….ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΑΝ ΟΜΑΙΜΟΝ ΤΕ ΚΑΙ ΟΜΟΓΛΩΣΣΟΝ ΚΑΙ ΘΕΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΕ ΚΟΙΝΑ ΘΥΣΙΑΝ ΗΘΕΑ ΤΕ

  Και ο νοών νοείτω και μη παρανοείτω……

  Και το όνομα σας κ. Αλέξανδρε…οποίο τυγχάνει να είναι όνομα ένδοξου ΕΛΛΗΝΑ προγόνου μας…. ο οποίος την Κύπρο προστάτευσε τότε από τους βαρβάρους εισβολείς Πέρσες….. αλλά και να μην ξεχνάς ότι ο Στρατηγός Κίμωνας προ αιώνων…επίσης προσέτρεξε και έσωσε την Ελληνική Κύπρο από βαρβάρους εισβολείς.. ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΕΝΙΚΑ… ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΚΕΙΤΟΤΑΝ ΜΑΚΡΑΝ….

  Εσείς μάλλον είστε πιστός οπαδός του δόγματος… ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΧΤΥΠΟΥΝ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ….
  Μήπως και πάλι μεταξύ πολέμου και ντροπής θα επιλεγεί το δεύτερο;;;

  Πραγματικά λυπάμαι….
  Α.Α.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.