Αυξάνονται κατακόρυφα οι μετοχές του Νίκου Δένδια στην κυβέρνηση και την πολιτική ζωή.

Κατακόρυφα αυξάνονται οι μετοχές του Νίκου Δένδια στο ενδοκυβερνητικό Χρηματιστήριο, αλλά και στην πολιτική ζωή του τόπου, καθώς η συμφωνία με την Αίγυπτο, παρά τα «γκρίζα» σημεία της που απομένουν προς διευκρίνιση, αποτελεί μια πολύ σημαντική επιτυχία, αποτελώντας το «κερασάκι στην τούρτα» στην παρουσία του Κερκυραίου πολιτικού στο υπουργείο Εξωτερικών.

Βασίλης Σκουρής ieidiseis.gr

Ο υπουργός Εξωτερικών πιστώνεται το μεγαλύτερο μερίδιο της συμφωνίας με το Κάιρο, καθώς δούλεψε με τους συνεργάτες και τις υπηρεσίες του συστηματικά, με πλήρη επαγγελματική επάρκεια και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ώστε να επιτύχει μια πολύ σημαντική εξέλιξη, σε συνεργασία σε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα με τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Η επιτυχής κατάληξη των διαπραγματεύσεων με το Κάιρο, καθιστά τον Νίκο Δένδια πολύ σημαντικό παράγοντα στο σύστημα εξουσίας. Σαφώς και τον κάνει να ξεχωρίζει μεταξύ των υπουργών, με ότι αυτό, κατά τη γνώμη των «Παιχνιδιών Εξουσίας» μπορεί να σημαίνει για το απώτερο μέλλον.

Παράλληλα, η συμφωνία με την Αίγυπτο, πάντα ως το «κερασάκι στην τούρτα» στην παρουσία του στο κτίριο της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, τον καθιστά ως αναντικατάστατο στο υπουργείο Εξωτερικών. Οι υποψήφιοι –και …αυτοχριζόμενοι- διάδοχοί του, μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ για να τεθεί θέμα αλλαγής της πολιτικής ηγεσίας της ελληνικής διπλωματίας!

Ο Νίκος Δένδιας, πάντως, έχει αποκτήσει και την εμπιστοσύνη της αντιπολίτευσης, τουλάχιστον με την ενημέρωση που παρέχει- για αυτό και θεωρείται πολύ σημαντική η λειτουργία του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, με τα μέλη του οποίου –όπως ο Γιώργος Κατρούγκαλος και ο ΑνδρέαςΛοβέρδος- ο υπουργός εξωτερικών διαθέτει άριστες πολιτικές και προσωπικές σχέσεις!