Ερώτηση Βουλευτή της ΝΔ για τυχόν ευθύνες και παραλείψεις στον Πόρο

Με αφορμή το ξέσπασμα των κρουσμάτων κορωνοϊού στον Πόρο και τα αυστηρά μέτρα περιορισμού που ελήφθησαν, ο Χριστόφορος Μπουτσιτάκης, Βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς & Νήσων, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για την αναζήτηση τυχόν παραλείψεων και ευθυνών σχετικά με τη συχνότητα, ένταση και αποδοτικότητα των ελέγχων στον Πόρο.

Η ερώτηση τέθηκε προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, με την οποία ζητά να ενημερωθεί αναλυτικά για τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν οι Αστυνομικές Αρχές ώστε να αποφευχθεί αυτή η αρνητική και ζημιογόνος εξέλιξη για την τοπική κοινωνία και εφόσον διαπιστωθεί παράλειψη άσκησης των κατά νόμων αρμοδιοτήτων τους, να αναζητηθούν και να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ευθύνες.

Όπως τονίζει ο Βουλευτής της ΝΔ, ο Δήμαρχος Πόρου είχε κατ’ επανάληψη επισημάνει, με αλλεπάλληλη αλληλογραφία προς το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, την ανάγκη διενέργειας των απαιτούμενων ελέγχων και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων, σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ για την αποτροπή περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Μάλιστα, έκανε συγχρόνως λόγο για χαλαρότητα στην τήρηση των μέτρων, παράλειψη ουσιαστικών ελέγχων και επιβολής των προβλεπόμενων κυρώσεων από τις τοπικές Αστυνομικές Αρχές, οι οποίες περιορίστηκαν σε αγορανομικές και υγειονομικές παραβάσεις, παραλείποντας να γνωστοποιήσουν στο Δήμο τυχόν άλλες παραβάσεις σχετικά με τους κανόνες για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού.

Ο Δήμος Πόρου, προσθέτει ο κ. Μπουτσικάκης, μολονότι δεν διαθέτει Δημοτική Αστυνομία, άσκησε τους απαιτούμενους ελέγχους και επέβαλε κυρώσεις στο πλαίσιο των καθηκόντων του.