Ερντογάν: «Η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου δεν έχει καμία απολύτως αξία… Δεν χρειάζεται καν να συναντήσουμε τους Έλληνες»

Η πρώτη αντίδραση του Ταγίπ Ερντογάν στη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου ήρθε έξω από την Αγία Σοφία, όπου ο Τούρκος Πρόεδρος πήγε για την προσευχή της Παρασκευής. «Αυτή η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου δεν έχει καμία απολύτως αξία», τόνισε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους.

«Εμείς διατηρούμε αποφασιστικά τη συμφωνία μας με τη Λιβύη και δεν θα υποχωρήσουμε. Δεν χρειάζεται καν να διαπραγματευτούμε με εκείνους που δεν έχουν δικαιώματα στις θαλάσσιες δικαιοδοσίες», πρόσθεσε αναφερόμενος εμφανώς στην Ελλάδα και τις επαφές των δύο πλευρών που είχαν κανονιστεί τις προσεχείς ημέρες στην Άγκυρα.

Και δεν έμεινε εκεί ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος αναφέρθηκε και στη συνομιλία του με την Άγκελα Μέρκελ: «H Μέρκελ το ζήτησε (σ.σ. τις επαφές). Είπε ότι αν σταματήσουμε τη γεώτρηση εδώ, θα κάνουμε τη δουλειά της ευκολότερη. Και είπα, ‘εάν εμπιστεύεστε την Ελλάδα, θα κάνουμε ένα διάλειμμα για 3-4 εβδομάδες. Αλλά δεν τους εμπιστεύομαι. Θα δείτε ότι δεν θα τηρήσουν τις υποσχέσεις τους. Και δεν το έκαναν. Κι εμείς ξεκινάμε γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε την προσευχή της Παρασκευής στην Αγία Σοφία, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Δικαιοσύνη Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ, τον επικεφαλής επικοινωνίας Φαχρετίν Αλτούν και τον Κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, Αλί Γερλικάγια.

Ο Τούρκος Πρόεδρος μίλησε και για τον κορωνοϊό… στις άλλες χώρες: «Αυτή τη στιγμή στέλνουμε τα πάντα σχετικά με την επιδημία σε σχεδόν 150 χώρες, από μάσκες έως φόρμες έως φάρμακα».

Για την κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας έκανε πως δεν άκουσε και αρκέστηκε σε ευχολόγια: «Η ανάπτυξή μας συνεχίζεται και συνεχιστεί σε υψηλό ρυθμό ανόδου. Συνεχίζουμε το δρόμο μας και δυναμώνουμε, είμαστε ισχυρότεροι από χθες, αύριο θα είμαστε ακόμα πιο ισχυροί».