Με «απόβαση» νοτίως της Κρήτης θα απαντήσει η Τουρκία!

Ιδού το «μέτωπο» που προανήγγειλε η Τουρκία

Ο τουρκικός στόλος έχει τεθεί πάλι σε πολεμική ετοιμότητα. Εσπευσμένα δέσμευσε δύο περιοχές για τις 10 και 11 Αυγούστου, ανοιχτά της Ατταλείας, για ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Ο Αύγουστος λοιπόν προβλέπεται εκρηκτικός, αφού μετά την υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας – Αιγύπτου, η Τουρκία θα προσπαθήσει να δημιουργήσει τετελεσμένα, ώστε να ακυρώσει ακόμα και με πολεμική ενέργεια, την συμφωνία που διαλύει το άκυρο μνημόνιο με τον Σαράτζ.

Στην Ελλάδα δεν πρέπει να τρέφουμε πλέον αυταπάτες. Ο Ερντογάν έχει αποδείξει πως ότι λέει το κάνει. Και η προειδοποίηση ότι «θα ακυρώσει την συμφωνία με την Αίγυπτο στο μέτωπο«, σημαίνει ακριβώς αυτό που εννοεί. Θα μετέλθει της πολεμικής απειλής για να σύρει την Ελλάδα σε άτακτη υποχώρηση. Και για αυτό το σενάριο θα πρέπει ακριβώς να προετοιμαζόμαστε.

Που θα χτυπήσουν οι τούρκοι

Το Καστελόριζο είναι προφανής στόχος της Τουρκίας, αλλά δεν είναι ο κύριος. Άλλωστε το Καστελόριζο και η περιοχή ανατολικά της Ρόδου, έμειναν έξω από την συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για λόγους που θα εξηγήσουμε σε επόμενο άρθρο. Το μείζον θέμα είναι η πρόθεσή της Τουρκίας να δημιουργήσει πολεμικό μέτωπο νοτίως της Κρήτης, με πραγματική εισβολή στην ελληνική ΑΟΖ. Στο σημείο μάλιστα που δεν περιλαμβάνει η συμφωνία με την Αίγυπτο.

Ο τρόπος που θα κινηθεί η Τουρκία μπορεί να είναι ξεκάθαρος, είναι όμως εξίσου δόλιος. Η τουρκική εισβολή θα αρχίσει στην περιοχή νοτίως της Κρήτης, που όμως δεν βρίσκεται στην ελληνική ΑΟΖ, συμπεριλαμβάνεται όμως στο πλαστό μνημόνιο Τουρκίας – Σαράτζ. Με την ενέργεια αυτή, θα δημιουργήσει τετελεσμένα όσον αφορά το τούρκολιβυκό μνημόνιο, χωρίς όμως η Ελλάδα να έχει έννομο συμφέρον να αντιδράσει, διότι η έναρξη των γεωτρήσεων θα γίνει σε περιοχή που η Ελλάδα δεν διεκδικεί.

Φυσικά η Τουρκία γνωρίζει ότι οι έρευνες εκεί δεν θα δώσουν κανένα αποτέλεσμα, διότι τα πλούσια κοιτάσματα βρίσκονται νοτίως της Κρήτης στην ελληνική ΑΟΖ. Και εκεί είναι που θα κάνει την δεύτερη κίνηση, που θα συνιστά πραγματική εισβολή στην ελληνική εθνική κυριαρχία. Κραδαίνοντας μάλιστα ως νομικό επιχείρημα την προγενέστερη γεώτρηση που θα έχει κάνει εντός των λιβυκών κυριαρχικών δικαιωμάτων, που έχει συμπεριλάβει στο μνημόνιο με τον Σαράτζ.

Θα επιχειρήσει δηλαδή να δικαιολογήσει την εισβολή με το επιχείρημα ότι είναι συνέχεια της εφαρμογής του τούρκολιβυκού μνημονίου, που ξεκίνησε με την γεώτρηση στα λιβυκά χωρικά ύδατα, ενέργεια για την οποία φυσικά η Ελλάδα δεν θα έχει φέρει καμία αντίρρηση! Η περιοχή όμως που θα εισβάλλει, όπως φαίνεται στο χάρτη, είναι εκτός της συμφωνίας Ελλάδος – Αιγύπτου, άρα θα συνιστά ευθεία πρόκληση αποκλειστικά και μόνο προς την Ελλάδα και φυσικά την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Τουρκία θα προσπαθήσει δηλαδή να εκμεταλλευθεί ένα κενό το οποίο υφίσταται στην συγκεκριμένη περιοχή, καθώς η Ελλάδα δεν έχει ανακηρύξει την ΑΟΖ της Κρήτης. Και είναι βέβαιο ότι θα το κάνει εμπλέκοντας και το πολεμικό της ναυτικό, δημιουργώντας ένα σκηνικό αντίστοιχο με τα Ίμια, σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα όμως. Δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες, αυτό το κενό θα πρέπει να καλυφθεί με την δυναμική αντίδραση της Ελλάδας, όχι μόνο σε διπλωματικό και νομικό επίπεδο, αλλά κυρίως «στο μέτωπο«. Αυτό ακριβώς το μέτωπο που έχει προαναγγείλει ότι θα ανοίξει η Τουρκία.

2 σκέψεις σχετικά με το “Με «απόβαση» νοτίως της Κρήτης θα απαντήσει η Τουρκία!

 1. Αναδημοσιεύω….

  «Τούρκοι αν γίνη πόλεμος δέν έχετε ελπίδες
  δικά μας είναι τά νησιά καί οι βραχονησίδες .
  Δικά μας είναι τά ΙΜΙΑ μήν θέτε φασαρία
  όπως μιά καί Ελληνική είν’η Μακεδονία.
  Μά κι άν θέτε πόλεμο δέν θά σάς φοβηθούμε
  καί μέσα στήν Αγιά Σοφιά θά πά να λειτουργηθούμε.
  Η ανοχή της Ελλάδας μας θά πρέπει νά τελειώσει
  κι ο Τούρκος κάθε πρόκληση πού κάνει νά πληρώσει.
  Δέν είναι τό Αιγαίο μας to ξέφραγο αμπέλι
  νά μπαινοβγαίνει η Τουρκιά νά κάνει ότι θέλει.
  Ότι στήν Κύπρο την άοπλη και εγκαταλειμμένη κάνατε,
  καλά νά τo σκεφτείτε καί στό Αιγαίο πάψετε όλο νά προκαλείτε.
  Ο Φάρος του Πολιτισμού είν’τό Πατριαρχείο
  τιμήστε το κι ανοίξετε της Χάλκης τό Σχολείο.
  Οί πύραυλοι της Κύπρου μας οι S 300,
  βρίσκονται στήν Κρήτη αρματωμένοι
  καί τούς έχουνε στά χέρια τους Κρήτες αντρειωμένοι.
  Τούρκοι τήν Κρήτη άν θέλετε αμέτε νά ρωτάτε
  τόν Χίτλερ είς τήν κόλαση ίντα γι αυτήν θυμάται.
  Έλα της Κύπρου ο αναστεναγμός όλους νά μάς ενώσει
  καί μάθημα είς τήν Τουρκιά ο Ελληνισμός νά δώσει,
  έλα της Κύπρου τόν αναστεναγμό νά κάμω μαντινάδα
  χιλιάδες χαιρετίσματα απόλη τήν Ελλάδα.
  Έλάτε Τούρκοι να aλλάξετε μυαλά καί νά συμμορφωθείτε
  και μη θέτε να χαθείτε….
  Έλατε, ο Κρητικός τό αίμα του μελάνι τόχει κάνει
  σφραγίδες καί υπογραφές τήν Λευτεριά νά βάνει».

  ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΙΕΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΤΖΙΗ ΚΥΠΡΟΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΑΚΛΟΝΗΤΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ ΜΑΣ, ΣΑΣ ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΙ ΤΖΙΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΠΟΤΤΕ ΕΝ ΥΠΟΣΤΕΛΛΕΙ…….

  ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.