Το θαυματουργό τηλεκοντρόλ.

Εκεί γύρω στις τρείς παρά είκοσι, κάθισα στον καναπέ και άνοιξα την τηλεόραση για να παρακολουθήσω το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, που θα άρχιζε σε λίγο.

Εκείνη την ώρα προβαλλόταν η εκπομπή «συνδέσεις» με προσκεκλημένο τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Πατούλη, ο οποίος έλεγε, όπως πάντα, πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Χωρίς να το καταλάβω βάρυναν τα βλέφαρά μου, χαλάρωσα και αναπόφευκτα το τηλεκοντρόλ γλίστρησε από το χέρι μου. Ο θόρυβος που έκανε το τηλεκοντρόλ πέφτοντας στο πάτωμα με έκανε να ανοίξω

τρομαγμένος τα μάτια μου και ασυναίσθητα κοίταξα την οθόνη της τηλεόρασης όπου δεν υπήρχε πιά ο κ. Πατούλης στην ΕΡΤ1, αλλά αντ’ αυτού εμφανιζόταν η χαριτόβρυτος σύζυγός του στο κανάλι ΟΡΕΝ.

Θαύμα! Θαύμα! ψιθύρισα αλλά τότε αντιλήφθηκα ότι το τηλεκοντρόλ με κοίταζε ειρωνικά από το πάτωμα. Έσκυψα, το πήρα στα χέρια μου και του έδωσα εντολή να δω την ΕΡΤ1. Πράγματι στην ΕΡΤ1 ο κ. Πατούλης συνέχιζε να λέει ενδιαφέροντα πράγματα. Πίσω στο ΟΡΕΝ, την ίδια στιγμή η κ. Πατούλη έλεγε και αυτή ενδιαφέροντα πράγματα. Τότε ήταν που θύμωσα πολύ αλλά και απογοητεύτηκα όταν σκέφτηκα ότι είναι απαράδεκτο δύο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες, δύο σύζυγοι, να βρίσκονται ταυτοχρόνως, την ίδια μέρα και ώρα, σε διαφορετικά κανάλια με αποτέλεσμα να στερούν από το πανελλήνιο την δυνατότητα να παρακολουθήσει τα τόσα ενδιαφέροντα που ο καθένας τους έχει να πει. Ήταν τέτοια η απογοήτευσή μου αλλά και ο θυμός μου που σε ένδειξη διαμαρτυρίας πάτησα το κόκκινο πλήκτρο του τηλεκοντρόλ και έκλεισα την τηλεόραση.

Τάσος Καρ.

Πηγή: filotimia.blogspot.com