Βόμβα» υπερμετάδοσης η προσευχή στην Αγια-Σοφιά! Θερίζει ο κορωνοϊός

Μεγάλο, όσο όμως και επικίνδυνο υγειονομικό αντίκτυπο αναμένεται να έχει, μεταξύ άλλων, η πρόσφατη προκλητική απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει το ιερό σύμβολο της Ορθοδοξίας, την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, από μουσείο σε τζαμί για να εξυπηρετήσει τα νεοοθωμανικά πολιτικά σχέδιά του.

Τι συνέβη; Σχεδόν 3.000 άνθρωποι υπολογίζεται πως έχουν ήδη μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό κατά τη διάρκεια της προσευχής μετά την επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως μουσουλμανικού τεμένους στις 24 Ιουλίου! Αυτό δήλωσε το Σάββατο ο Σαρπ Γιουνέρ, Τούρκος εμπειρογνώμονας δημόσιας υγείας στο κορυφαίο πανεπιστήμιο Χατσέτεπε της Άγκυρας.

Η παρουσία, λοιπόν, εκατοντάδων ασυμπτωματικών ασθενών που έσπευσαν ανεξέλεγκτα να συμμετάσχουν στην προσευχή αυτή τον περασμένο μήνα είναι εξαιρετικά πιθανό να οδηγήσει σε μόλυνση του πληθυσμού εξαιρετικά μεγάλης κλίμακας, χειροτερεύοντας την ήδη δύσκολη κατάσταση που καλείται να διαχειριστεί υγειονομικά λόγω κορωνοϊού η Άγκυρα.

«Ένας απλός υπολογισμός δείχνει ότι εκείνη την ημέρα βρέθηκαν εκεί περίπου 1.000 ασθενείς […] Εάν εξετάσουμε το ποσοστό μετάδοσης, τα μοντέλα μετάδοσης του νέου κορονοϊού, τότε αυτοί οι ασυμπτωματικοί ασθενείς ενδεχομένως να έχουν ήδη μολύνει άλλους 2.000 με 3.000 ανθρώπους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής καθηγητής. Υπογράμμισε, επίσης, πως «πιστεύω ότι η συγκέντρωση στην Αγία Σοφία θα αυξήσει τα κρούσματα στην Κωνσταντινούπολη».
πηγή: http://www.newsbreak.gr

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Βόμβα» υπερμετάδοσης η προσευχή στην Αγια-Σοφιά! Θερίζει ο κορωνοϊός

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.