11η Αυγούστου 1996, ΤΑΣΣΟΣ ΙΣΑΑΚ – 14η Αυγούστου 1996, ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ

Αναδημοσίευση αποσπασμάτων τιμής και μνήμης ένεκεν από Αντώνη Αντωνά

Αφιέρωμα στους ήρωες μας με ΚΕΦΑΛΑΙΑ, που αψήφησαν τον θάνατο μπροστά στους μυρίους βαρβάρους.

ΤΑΣΣΟΣ ΙΣΑΑΚ. 11η Αυγούστου 1996
ΛΥΝΤΣΑΡΙΣΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΟΧΛΟ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ, ΑΙΜΟΒΟΡΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΠΟΙΚΩΝ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΕΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΑΠΟ ΤΑ ΑΙΜΟΣΤΑΓΗ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΙΜΑΤΟΔΙΨΑΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ, ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΑΝΕΒΗΚΕ ΤΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΠΟΥ ΩΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ. ( Σχετική επική αναφορά στο βιβλίο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΥΠΡΟΣ ΣΕΛ. 412 κ.α.)

ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ. 14η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1996,
ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ….ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ. ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ. Ο ΞΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΙΣΑΑΚ, ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΟΡΜΗΤΙΚΟΣ ΣΠΑΕΙ ΤΟΝ ΚΛΟΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΩΝ ΟΗΕΔΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΟΠΟΥ ΚΥΜΑΤΙΖΕ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΤΟΧΗΣ. ΜΕ ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΜΑΓΚΙΚΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΚΡΦΑΛΩΝΩΝΤΑΣ ΣΑΝ ΑΙΛΟΥΡΟΣ ΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΙΛΕΙ… ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΑΙ ΑΝΑΝΔΡΑ ΑΠΟ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟ ΤΟΥ ΤΚ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΚΑΙ ΠΟΤΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΤΑ ΙΕΡΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

Στο παράθυρο διακρίνεται ο Τούρκος δολοφόνος του εθνομάρτυρα Σολωμού, που πυροβολεί… Είναι ο ERHAN ARIKLI .

( Στο βιβλίο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΥΠΡΟΣ αναφέρονται τα ονόματα των εγκληματιών Τούρκων. Κανείς δεν τιμωρήθηκε παρ όλον ότι …τυπικά εκδόθηκαν διεθνή εντάλματα σύλληψης, που βρίσκονται μέχρι σήμερα αραχνιασμένα σε κάποια συρτάρια αρμοδίων……)

Τα πιο κάτω λόγια δεν είναι από το στόμα κάποιου αξιωματούχου, διαπρεπή συγγραφέα, ιστορικού. Είναι από το στόμα της κόρης του εθνομάρτυρα Ισαάκ, κατά την διάρκεια της Παλλαϊκής συγκέντρωσης επετείου μνήμης και τιμής στον χώρο που διαδραματίσθηκαν τα τραγικά γεγονότα…..στο Παραλίμνι…. 23 χρόνια πριν…. Από την ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ το μικρό Χελιδονάκι της Κύπρου, 23 χρονών και αυτή σήμερα αφού όταν δολοφονείτο ο πατέρας της και θείος της, η μητέρα της την εγκυμονούσε……

ΑΠΟΤΥΠΩΣΤΕ ΚΑΙ ΧΑΡΑΞΤΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑ ΕΠΙΚΑ ΚΑΙ ΛΥΡΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ….ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΥΠΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΛΘΑΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΟΙΑ…»( Απόσπασμα)

ΚΛΕΙΣΤΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΕΓΩ ΜΑΣ….ΧΩΝΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ….ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΑΔΡΑΝΕΙΑ, ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ….ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ( Του ψευδοκράτους.)…Ο ΕΡΧΑΝ ΑΡΙΚΛΙ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΨΕΥΔΟΒΟΥΛΗ. Ο ΚΕΝΑΝ ΑΚΙΝ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ ΖΕΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΗΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ…..
ΦΟΒΗΘΗΚΑ ΤΙ ΝΑ ΠΩ..ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΩ ΚΑΝΕΝΑ…ΥΣΤΕΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑΣΟΥ ΚΑΙ ΣΟΛΩΜΟΥ…ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΩ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ;
ΤΕΛΕΙΩΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΛΟΓΟ ΤΗΣ Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΕΙΠΕ ΜΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΠΩΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΡΥΦΤΗΚΕ ΣΤΟ ΘΥΜΟ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΝΙΞΕ Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ…..ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΟΡΘΙΑ ΣΤΑΘΗΚΕ, ΠΕΡΗΦΑΝΑ, ΑΓΕΡΩΧΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΠΡΟΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ….ΗΤΑΝ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ, ΣΑΝ ΝΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΡΙΝΥΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΠΕΡΝΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΑΣ…..Η ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΟΦΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΘΕΙΑ ΕΠΙΦΟΙΤΗΣΗ ΜΕΤΟΥΣΙΩΘΗΚΕ ΣΕ ΠΛΑΤΩΝΑ, ΟΜΗΡΟ, ΑΙΣΧΥΛΟ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ…..
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ, ΠΟΥ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΔΙΔΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΣΗΜΜΑΣΙΑ ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΝΟΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.

Η ΜΝΗΜΗ ΟΠΟΥ ΤΗΝ ΑΓΓΙΞΕΙΣ ΠΟΝΕΙ. Σεφέρης.

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ.Santayana,

ΕΙΣ ΠΕΙΣΜΑ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΟΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΕΣ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ Η ΜΝΗΜΗ ΓΕΝΝΑ ΕΛΠΙΔΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΕΣ…ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΑΣΒΕΣΤΕΣ ΠΟΥ ΦΩΤΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ….

Με πύρρεια δάκρυα κλείνω. Και τι άλλο να λαλώ, ουκ ημπορώ και τι άλλο να γράφω ουκ οίδα. Σκοτίζει μου τον λογισμό ο χαλασμός της Ελληνικής Κύπρου….

ΑΘΑΝΑΤΗ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΣ ΜΑΣ ΝΟΥΘΕΤΟΥΝ…..ΟΤΑΝ ΑΤΕΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ….

Ώ παίδες Ελλήνων, ίτε ελευθερούτε πατρίδ’ ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων νυν υπέρ πάντων αγών. Αισχύλος

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΠΟ ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ.

4 σκέψεις σχετικά με το “11η Αυγούστου 1996, ΤΑΣΣΟΣ ΙΣΑΑΚ – 14η Αυγούστου 1996, ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ

 1. Eκ παραδρομής στην φώτο με την δολοφονία του ήρωα ΣΟΛΩΜΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ γράφτηκε ότι ο εικονιζόμενος δολοφόνος, που πυροβολεί τον εθνομάρτυρα είναι ο ERHAN ARIKLI. Αυτός είναι άλλος στυγερός δολοφόνος και συναυτουργός. Ο εικονιζόμενος είναι ο Τούρκος αξιωματικός ΚΕΝΑΝ ΑΚΙΝ. Αμφότεροι μαζί με άλλους συνενόχους καταζητούνται.

  Για τις δολοφονίες των Ισαάκ και Σολωμού εκδόθηκαν 11 διεθνή εντάλματα σύλληψης. Οι δολοφόνοι είναι καταζητούμενοι από την Interpol αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν συλληφθεί αφού ούτε η Τουρκία ούτε αρκετά άλλα κράτη που ελέγχονται από αυτήν είναι πρόθυμοι να εκτελέσουν τα εντάλματα.

  Ο δολοφόνος “Υπουργός”

  Οι ανακριτές του Αρχηγείου της Αστυνομίας μετά από έρευνες που διεξήγαγαν, εντόπισαν τους δολοφόνους και εναντίον τους εκδόθηκαν διεθνή εντάλματα σύλληψης.

  Ένας από τους δολοφόνους του Σολωμού Σολωμού ήταν ο έποικος πρώην αξιωματικός του τουρκικού στρατού Κενάν Ακίν ο οποίος όταν πυροβόλησε τον 26χρονο Ε/κ ήταν υπουργός του ψευδοκράτους και πράκτορας των Τουρκικών μυστικών δυνάμεων.

  Ο Κενάν αναγνωρίστηκε από τις φωτογραφίες των ξένων δημοσιογράφων την ώρα που σημάδευε και πυροβολούσε το Σολωμού. Η ιντερπόλ μετά από ευρωπαϊκή απόφαση καταζητεί και τον επικήρυξε με το ποσό των 460 χιλιάδων ευρώ.

  Ο δολοφόνος του Σολωμού μίλησε πριν μερικά χρόνια σε Έλληνα δημοσιογράφο και ανέφερε με περισσό θράσος : «Τον πυροβόλησα και θα τον πυροβολούσα και πάλι». Μερικούς μήνες μετά , το 2009 κατέβηκε στις ψευδοεκλογές με το κόμμα της Ελευθερίας και Μεταρρύθμισης και με τους τουρκοκύπριους να το θεωρούν εθνικό ήρωα….

  Μου αρέσει!

 2. Θέση στην «Βουλή» της παράνομης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου» εξασφάλισε ο Ερχάν Αρικλί, πρόεδρος του κόμματος των εποίκων «Αναγέννηση» και ένας από τους καταζητούμενους για τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ, το καλοκαίρι του 1996.

  Ο Ερχάν Αρικλί καταζητείται όχι μόνο από τις κυπριακές αρχές, αλλά και από την Ιντερπόλ.

  Να σημειωθεί ότι ο Αρικλί είχε συλληφθεί το 2012 στο Κιργιστάν, από το οποίο η Κύπρος ζήτησε άμεσα την έκδοσή του, χωρίς ωστόσο αυτό να γίνει κατορθωτό. Έκτοτε αφέθηκε ελεύθερος και επέστρεψε στα κατεχόμενα.
  Σημείωση. Ο Αρικλι είναι συναυτουργός μαζί με 10 άλλους καταζητουμένους για την δολοφονία του ήρωα Ισαάκ. Ο Κενάν Ακίν είναι καταζητούμενος μαζί με άλλους αξιωματούχου του ΤΚ καθεστώτος για την δολοφονία του εθνομάρτυρα Σολωμού.

  Τον Ιούνιο του 2008, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Τουρκία για τις δύο δολοφονίες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, αλλά ως συνήθως ΠΟΤΕ κανείς δεν τιμωρήθηκε….

  OI ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ…. 1996: Χασίμ Γιλμάζ (ιδιοκτήτης καφετέριας στην κατεχόμενη Κερύνεια), Μουσταφά Εργκιούν («αστυνομικός»), Πολάτ Φικρέτ Κόρελι (Τουρκοκύπριος από την Αμμόχωστο), Φικρέτ Βελί Κόρελι (ιδιοκτήτης συνεργείου ποδηλάτων), Μεχμέτ Μουσταφά Αρσλάν (Πρόεδρος της οργάνωσης των γκρίζων λύκων στα κατεχόμενα το 1996) και Ερχάν Αρικλί (τότε πρόεδρος της φοιτητικής οργάνωσης Turk-Bir στα κατεχόμενα.

  Μου αρέσει!

 3. Από την μεγάλη μας τραγουδίστρια και στιχουργό Χάρις Αλεξίου αφιερωμένο στην μικρή νεογέννητη τότε μετά τον ηρωϊκό θάνατο του πατέρα της Αναστασίας Ισαάκ.

  Το Χελιδονάκι.

  Έλα εδώ κοντά
  να σου δώσω ένα φιλάκι
  έλα μη μου κλαις
  άσπρο μου χελιδονάκι
  Ο Θεός να μας φυλάει
  από μάτι που κοιτάει πονηρά
  Ο Θεός να μας σκεπάζει
  όταν η ψυχή τρομάζει την χαρά
  Πες μου, τι σε πολεμάει;
  Γέλασε ξανά
  κρυσταλλένιο μου αγγελούδι
  η άνοιξη να ‘ρθει
  να φωτίσει το τραγούδι
  Μέλισσες και πεταλούδες
  να στολίζουν τις φτερούγες που φοράς
  και τα σύννεφα ν’ ανοίξουν
  τον Θεούλη να σου δείξουν, να μιλάς
  Να σταθώ κι εγώ στο πλάι
  Με τραγούδια και ζαφείρια
  θα σου κάνω τα χατίρια
  Μην πονάς
  θα σου στείλω εγώ δελφίνια
  απ’ την Πάφο ως την Κερύνεια να γυρνάς
  όλες του νησιού τις χάρες να φοράς
  χελιδόνι, τη ζωή να τραγουδάς

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.