ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!

Όθων Ιακωβίδης (11/VIII/2020)

ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ,
ΨΗΦΟΦΌΡΟΙ ΤΗΣ ΝΔ, ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΕΧΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ,

αυτή τη στιγμή, από την Ελληνική κυβέρνηση, ενεργείται μεθοδευμένος σφετερισμός της κυβερνητικής εξουσίας, για να παραδοθεί (και παραδίδεται) αμαχητί, ανεκτίμητης αξίας εθνική κυριαρχία και εθνικός πλούτος στους Τούρκους, για τη γιγάντωση του νεο-οθωμανισμού!!

ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗΣ, αποτελούν:

Α) Η προ ημερών (την 16η Ιουνίου τ.ε) άρνηση της Ελλάδας (με προσχήματα που δεν αντέχουν σε καμία λογική) να συνάψει με τη Γαλλία (ναυτική υπερδύναμη) σύμφωνο αμυντικής συνεργασίας (στα πλαίσια αγοράς δύο Γαλλικών φρεγατών) το οποίο, στην παρούσα συγκυρία, καθιστούσε τη Χώρα μας σαφώς υπέρτερη δύναμη της Τουρκικής , γεγονός που έκανε την Ελλάδα άτρωτη σε εκβιασμούς στρατιωτικής βίας. Με αυτή την άρνηση προς τους Γάλλους, απεμπολήσαμε την (μοναδική στα χρονικά) ευκαιρία να ασκήσουμε πολιτική υψηλών στόχων.

Β) Την επαίσχυντη αυτή πράξη, ακολούθησε άλλη (η οριοθέτηση τμηματικής ΑΟΖ με την Αίγυπτο) με την οποία δείξαμε στην Τουρκία (αλλά και σε όλο τον κόσμο) πως δεν επιμένουμε πλέον στην πλήρη ΑΟΖ των νησιών μας.
Αυτή η κίνηση μας, κατέστησε ασαφή τα ως τότε σαφή όρια των θαλασσίων Ελληνικών ζωνών. Δηλαδή γκριζάραμε μόνοι μας (!!!) την καταγάλανη δική μας περιοχή, που η Τουρκία ονειρεύονταν εκατό χρόνια να βάψει κόκκινη. Και αυτό ακριβώς έκανε, με χάρτη που εξέδωσε σήμερα (11/8/2020) το Υπουργείο της των Εξωτερικών.

Γ) Σήμερα, αντί να κτυπήσουμε για να βυθίσουμε κάθε σκαφος που κινείται παράνομα εντός των ορίων της δικής μας υφαλοκρηπίδας, υπερασπιζόμενοι την κυριαρχία μας, ασκούμε παθητική παρακολούθηση του Τουρκικού ερευνητικού σκάφους ORUC REIS και της συνοδείας του, με τον στόλο μας σε εξευτελιστικό ρόλο τροχονόμου στο Αιγαίο.
Δηλαδή, επικυρώνουμε de facto την ασάφεια των ορίων που εμείς θεωρούμε Ελληνική επικράτεια.

Το αποτέλεσμα αυτών των τριών πράξεων της Ελληνικής κυβέρνησης, είναι το de facto «γκριζάρισμα» (αλά Ίμια) όλης της θαλάσιας περιοχής Ανατολικά του 28ου Μεσημβρινού, το οποίο κάνει το όνειρο της Τουρκίας, πραγματικότητα. Της ανοίγει το δρόμο να αποκτήσει ΑΟΖ στη Μεσόγειο (που , βάσει του Δικαίου της Θάλασσας και του Διεθνούς Δικαίου, δεν είχε καμία τέτοια προοπτική) και να αποκτήσει πρόσβαση στο μεγάλο κοίτασμα της Λεκάνης του Ηροδότου, μοιραζόμενη μαζί μας τον δικό μας θησαυρό!!

Από ποιον πήρε την εντολή η παρούσα κυβέρνηση της Ελλάδας για μία τέτοιου μεγέθους μειοδοτική απόφαση;;;
Ούτε καν από τη Βουλή ! Ούτε για τα προσχήματα …

Πάντως, σίγουρα, όχι από τον Ελληνικό λαό, που, κατά το Σύνταγμα, είναι ο κυρίαρχος της Χώρας.
Ποιος, λοιπόν, ασκεί κυριαρχία στη Χώρα μας, αφού ο κυριάρχος λαός δεν έχει δώσει τέτοιαν εντολή ;;;

Εμείς, ο κυρίαρχος λαός, το πραγματικό αφεντικό της Χώρας μας, θα επιτρέψουμε να ολοκληρωθεί το έγκλημα της προδοσίας που γίνεται μπροστά στα μάτια μας, με τον σφετερισμό της κυβερνητικής εξουσίας από την παρούσα κυβέρνηση ;;;

Δεν συγκινούμαστε που η κυβέρνηση μας μεθοδεύει την υποταγή μας στη Νεο-Οθωμανική επικράτεια ;;;

Δεν ξέρουμε πως αυτό που κάνει, είναι πράξη που ενεργοποιεί το 120 άρθρο του Συντάγματος ;

Θα αντισταθούμε;;; Ή θα επιβεβαιώσουμε πως είμαστε ξεπουπουλιασμένες κότες ;;;