«Μετεξεταστέος» στη σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας ο κ. Καιρίδης

Screenshot_2020-08-11 Στην ελληνική υφαλοκρηπίδα με απλωμένα καλώδια το Oruc Reis - Σε θέση μάχης οι στόλοι (MEGA 10 8 20)(1)«Το Ορούτς Ρέις κινείται σε διεθνή ύδατα. Η υφαλοκρηπίδα είναι ο βυθός. Το ύδωρ πάνω από το βυθό είναι διεθνές 
και ο καθένας μπορεί να κινείται χωρίς άδεια κανενός. Αυτό λέει το διεθνές δίκαιο. Εάν ποντίσει καλώδια και κάνει έρευνες, τότε και μόνο τότε, έχουμε παραβίαση της υφαλοκρηπίδας. Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα δεν έχουν καλώδια.»
Αυτά δήλωσε χθες στον ΣΚΑΙ ο βουλευτής της ΝΔ κ. Καιρίδης…Μάλλον δεν θα του είπε κανείς πως έχει απλώσει καλώδια το Ορούκ Ρέις και προφανώς κάνει έρευνες παρά τα όσα γράφονται περί θορύβου που παράγουν τα παρακείμενα πλοία…
Αυτό που ενδιαφέρει δεν είναι η ποιότητα των ερευνών…αλλά αυτή καθαυτή η ενέργεια…
Ας δούμε στο σημείο αυτό την τελευταία τουρκική NAVTEX….και την Ελληνική αντί – Navtex, που εκδόθηκε από τον σταθμό Ηρακλείου της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού, είχε «απαντήσει» νωρίτερα η Αθήνα στις προκλήσεις της Άγκυρας και την αναγγελία περί σεισμογραφικών ερευνών ανοιχτά του Καστελόριζου.
Ο σταθμός Ηρακλείου ανακοινώνει αφενός ότι ο σταθμός της Αττάλειας δεν έχει τη δικαιοδοσία για να εκδώσει Navtex για τη συγκεκριμένη περιοχή και κατά δεύτερον επισημαίνει ότι η περιοχή που δεσμεύεται αναφέρεται σε παράνομη δραστηριότητα και μάλιστα σε περιοχή που επικαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Καλεί, μάλιστα, τους ναυτιλομένους να αγνοήσουν την τουρκική Navtex.
Η NAVTEX
ZCZC HA28
100640 AUG 20 IRAKLEIO STATION NAVWARN 455/20
SOUTHEAST CRETAN SEA

  1. UNAUTHORIZED STATION HAS BROADCAST NAVTEX

MESSAGE NUMBER FA26-1024/20 IN HELLENIC NAVTEX
SERVICE AREA, REFFERING TO UNAUTHORIZED AND
ILLEGAL ACTIVITY IN AN AREA THAT OVERLAPS THE
GREEK CONTINENTAL SHELF.
IRAKLEIO NAVTEX STATION HAS THE AUTHORITY TO
BROADCAST NAVTEX MESSAGES IN THE AREA.

  1. ALL MARINERS ARE REQUESTED TO DISREGARD NAVTEX

MESSAGE NUMBER FA26-1024/20.

  1. CANCEL THIS MESSAGE 232059 UTC AUG 20.

Η τελευταία τουρκική NAVTEX…που μιλάει καθαρά για σεισμικές έρευνες
TURNHOS N/W : 1026/20
MEDITERRANEAN SEA

  1. TURKISH FLAGGED R/V ORUÇ REİS, ATAMAN AND CENGİZ HAN ARE CONDUCTING SEISMIC SURVER IN TURKEY’S CONTINENTAL SHELF ON BEHALF OF REPUBLIC TURKEY IN ACCORDANCE WITH INTERNATIONAL LAW.
  2. UNAUTHORIZED STATION HAS BROADCASTED NAVTEX MESSAGE NUMBER HA28-455/20 IN TURKISH NAVTEX SERVICE AREA. ANTALYA NAVTEX STATION HAS THE AUTHORITY TO BROADCAST NAVTEX MESSAGES IN THE AREA.

3 ANTALYA TURK RADYO NAVTEX NR. FA26-1024/20 ISSTILL VALID AND EFFECTIVE. ANTALYA STATION WILL CONTIUNUE TO PROMULGATE NAVTEX MESSAGES FOR SAFETY OF MARIERS.

  1. CANCEL THIS MESSAGE 232059Z AUG 20.

Από τα πιο πάνω συνάγεται το συμπέρασμα πως πέρα από «αναμεταδότης» τουρκικών επιχειρημάτων, ο κ. Καιρίδης είναι «μετεξεταστέος» στο δίκαιο των θαλασσών
Μάλλον αγνοεί τα άρθρα και περιορισμούς της συμφωνίας Η.Ε του δικαίου των θαλασσών, όπως γράφαμε ΕΔΩ , που έχει παραβεί ο Ερντογάν καταπατώντας την εθνική μας κυριαρχία και ως εκ τούτου θα έπρεπε να έχουμε σταματήσει τις έρευνες και τον πλου του Ορούκ Ρέις…

Πηγή

2 σκέψεις σχετικά με το “«Μετεξεταστέος» στη σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας ο κ. Καιρίδης

  1. «Κυριε» Καιρίδη τον καιρό σου χάνεις ( Τόχει το όνομα σου φαίνεται) με τις επανειλημμένα άστοχες δηλώσεις σου εις βάρος του Ελληνισμού… Ήδη ο Ελληνικός λαός απαξιωτικά σε ακούει και βλέπει…Και επειδή η αρχή έγινε με την δήλωση σου ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ κλπ., καλό θα ήταν αν θεωρείς τον εαυτό σου νόθο παιδί Οθωμανών, να οδεύσεις προς μητέρα σου Τουρκία….. (Ένα σουννέττι – περιτομή θα υποστείς μόνο) , διότι αν παραμείνεις στην Ελλάδα ξένο σώμα θα θεωρείσαι… Φτάνει πια και για σένα και για το κόμμα, που ανήκεις και σε ανέχεται…. Σπάσατε και το χτένι και την χτένα….

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.