Υπερ Βωμών και Εστιών.

435DE45A-FA9F-4942-984A-410244007DF8

 

3 σκέψεις σχετικά με το “Υπερ Βωμών και Εστιών.

 1. Δυστυχως πεφτει εξω και η Δημοκρατία…
  Τα ελληνικα πολεμικα πλοια εχουν εντολη να παρακαλανε καθε 15 λεπτα τους Τουρκους να αποχωρησουν…
  Αν αυτο το λετε εσεις αποτελεσματικη αποτροπη μάλλον καπου χαθηκαμε ολοι…

  Μου αρέσει!

 2. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΙΚΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΗΡΩΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΔΟΞΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΟΛΙΓΟΙ ΤΟΛΜΟΎΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΝΑΝ ΤΟΥΣ ΜΥΡΙΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ…..:
  Ίδε. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ.
  Απόσπασμα.

  H νικηφόρα έκβασή των δύο ναυμαχιών των Βαλκανικών πολέμων, της Έλλης και της Λήμνου, που είχε σαν συνέπεια την απόλυτη κυριαρχία των Ελλήνων στο Αιγαίο, έπαιξε μεγάλο ρόλο στην ήττα των Τούρκων από τα σύμμαχα χριστιανικά κράτη. Το τουρκικό επιτελείο διατηρούσε σαν στρατηγική εφεδρεία την 8η Στρατιά δυνάμεως 180.000 ανδρών περίπου στην Δαμασκό της Συρίας, με την πρόθεση να την μετακινήσει για να ενισχύσει την πολεμική προσπάθεια στην χερσόνησο του Αίμου εάν και εφ’ όσον απαιτούνταν.

  Μετακίνηση τόσο μεγάλου αριθμού ανδρών σε εύλογο χρονικό διάστημα, μπορούσε τότε να γίνει μόνο δια θαλάσσης. Οι νίκες όμως μετέτρεψαν το Αιγαίο σε ελληνική λίμνη και κατέστησαν απαγορευτική την διακίνηση εχθρικών δυνάμεων. Έτσι οι Τούρκοι αναγκάσθηκαν να αντικαταστήσουν τις ενισχύσεις αυτές με το 8ο Επίστρατο (Ρεντίφ) Σώμα Στρατού ελαττωμένης δυνάμεως και αμφίβολης μαχητικής αξίας, γεγονός που είχε μεν σοβαρές συνέπειες στην εξέλιξη των επιχειρήσεων, αλλά δεν πτόησε το ένδοξο Ελληνικό ναυτικό το οποίο συνέχισες να κατατροπώνει την πάλαι ποτέ κραταιά Οθωμανική αυτοκρτορία που πλέον έπνεε τα λοίσθια ….μετά τις ΝΙΚΗΦΌΡΕΣ ΜΆΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΞΗΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ…. ΑΕΡΑΑΑ…! ΛΟΙΠΟΝ ΕΛΛΗΝΕΣ….

  ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ…ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ…ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Μ. ΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΣΦΕΤΕΡΙΣΘΗΚΑΤΕ…. ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ….

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.