ΤΕΛΙΚΑ, ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΜΕΓΑΛΟΪΔΕΑΤΙΣΜΟΥ;;;

Όθων Ιακωβίδης (12 / VIII / 2020)

Μόνον έτσι μπορεί να εξηγηθεί η σειρά των γεγονότων:

1. Η αποδυνάμωση της αμυντικής μας ικανότητας τη στιγμή που η Τουρκία επιτίθεται στρατιωτικά για να αρπάξει κομμάτια ανεκτίμητης αξίας της εθνικής μας κυριαρχίας.

• Αυτό ακριβώς (αποδυνάμωση της αμυντικής μας ικανότητας) συνέβη την 16η Ιουνίου τ.ε, με την απόρριψη της Γαλλικής πρότασης (με προσχήματα που δεν αντέχουν σε καμία λογική) να συνάψει με τη Γαλλία (ναυτική υπερδύναμη) σύμφωνο αμέσου αμυντικής υποστήριξης, στα πλαίσια αγοράς δύο Γαλλικών φρεγατών.

2. Το «γκριζάρισμα» (εκ μέρους της Ελλάδας) όλης της θαλάσιας περιοχής Ανατολικά του 28ου Μεσημβρινού.

• Αυτό ακριβώς συνέβη με την υπογραφή της Ελληνο-Αιγυπτιακής συμφωνίας για ΑΟΖ, την 6η Αυγ. τ.ε. Η μη οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο, Ανατολικά του 28ου Μεσημβρινού, στην περιοχή που ορίζεται από την υφαλοκρηπίδα του συμπλέγματος του Καστελόριζου, κατέστησε ασαφή τα ως τότε σαφή όρια των θαλασσίων Ελληνικών ζωνών. Δηλαδή γκριζάραμε μόνοι μας (!!!) την καταγάλανη δική μας περιοχή, που η Τουρκία ονειρεύονταν εκατό χρόνια να βάψει κόκκινη και δεν της το επέτρεπε το Δίκαιο της Θάλασσας και το Διεθνές Δίκαιο.

• Αυτό ακριβώς συνέβη, επίσης, με τη μη οριοθέτηση ΑΟΖ με την Κύπρο, η οποία, μετά τη συμφωνία με την Αίγυπτο, αποκόπτεται οριστικά ως γειτνειάζουσα με την Ελλάδα!!.

3. Την, εκ μέρους μας, επικύρωση de facto της ασάφειας (γκριζαρίσματος) των ορίων που εμείς θα έπρεπε να θεωρούμε Ελληνική επικράτεια.
• Αυτό ακριβώς συμβαίνει σήμερα, τώρα, με την ανοχή (μη βύθιση) κάθε σκάφους που κινείται και ενεργεί παράνομα εντός των ορίων της δικής μας υφαλοκρηπίδας, υπερασπιζόμενοι την κυριαρχία μας.

Αν τον Ιούνιο είχαμε υπογράψει με τη Γαλλία τη συμφωνία αμέσου αμυντικής υποστήριξης, στα πλαίσια αγοράς δύο Γαλλικών φρεγατών, θα είχαμε αποκτήσει σημαντικότατη υπεροπλία έναντι των Τούρκων που δεν θα τολμούσαν να απειλούν και θα είχαν λουφάξει, διότι θα ήξεραν ότι σε περίπτωση ναυτικής εμπλοκής, θα έψαχναν τον μισό τρουλάχιστον στόλο τους στο βυθό του αρχιπελάγους.

Έτσι, με την ησυχία μας, θα υπογράφαμε ΑΟΖ με την Κύπρο (το ότι δεν υπογράφουμε, επιβεβαιώνει το, εκ μέρους μας, γκριζάρισμα της περιοχής) με όλα τα δικαιώματα που το Δίκαιο της Θάλασσας παρέχει στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου και η Τουρκία θα έμενε αποκλεισμένη εκεί που της ορίζει το Δίκαιο της Θάλασσας και το Διεθνές Δίκαιο.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΩΡΑ, ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΓΑΛΛΙΑ ;;

Όλα τα πρόσωπα (πολιτικοί και στρατιωτικοί) που εμπλέκονται στο εθνικό έγκλημα τής μη υπογραφής συμφώνου αμυντικής υποστήριξης με τη Γαλλία, στα πλαίσια αγοράς δύο Γαλλικών φρεγατών, είναι υπόλογα στην Ιστορία και στον κυρίαρχο λαό.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “ΤΕΛΙΚΑ, ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΜΕΓΑΛΟΪΔΕΑΤΙΣΜΟΥ;;;

 1. Έχετε απόλυτο δίκιο σε όλα αυτά. Από την άρνηση υπογραφής συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας με τη Γαλλία, μέχρι την μερική …επήρεια των νησιών μας στην ΑΟΖ και τη μη οριοθέτηση ΑΟΖ με την Κύπρο.
  Όλα αυτά όμως είναι ξεκάθαρα προδοτικά, εθνοπροδοτικά.
  Οι κυβερνώντες μας έχουν δηλαδή διαπράξει εθνική προδοσία.

  Όλες οι υπογραφές τους όμως δε θα “δένουν” την Ελλάδα, όταν αυτοί καταδικαστούν για προδοσία. Ότι δέχτηκαν οι κυβερνώντες μας, απλά δε θα ισχύει μόλις αυτοί καταδικαστούν για αυτές τους τις πράξεις ως προδότες κατά της Ελλάδας.
  Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, αφού θα επρόκειτο για καταδικασθέντες από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, προδότες.
  Και οι προδοτικές πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκαν, αίρονται.

  Η εθνική προδοσία είναι εσχάτη προδοσία κατά της πατρίδας.
  Αυτό που δεν έχουν υπόψη τους οι κυβερνώντες μας, είναι ότι η εσχάτη προδοσία έχει ποινή ισόβιας κάθειρξης αφού έχει καταργηθεί η θανατική ποινή και δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο (ακόμα).
  Τέλος, η εσχάτη προδοσία ποτέ και από κανέναν δεν παραγράφεται. Ούτε με το νόμο περί …μη ευθύνης υπουργών του νυν Ευάγγελου Βενιζέλου (πρώην Βαγγέλη Τούρκογλου).
  Τέλος, οι κυβερνώντες μας μπορεί να ισχυριστούν ότι …δεν γνώριζαν πως διαπράττουν εθνική προδοσία, ότι …δεν ήξεραν ή ότι …δεν ενημερώθηκαν. Θα τους ενημερώσω εγώ όμως ότι όλα αυτά μπορεί να προσδίδουν ελαφρυντικά σε μια ενδεχόμενη δίκη, αλλά όμως η προδοσία είναι προδοσία.
  Και η προδοσία παραμένει.
  .
  ΥΓ. Αυτό που δεν γράψατε είναι πως, σύμφωνα με το καταστατικό του ΟΗΕ, όποια χώρα διαφωνεί με την ΑΟΖ που κατέθεσε κάποια άλλη χώρα στον ΟΗΕ, πρέπει να καταθέσει τις δικές της συντεταγμένες για τη δική της ΑΟΖ, σε αυτό τον ΟΗΕ.
  Τις συντεταγμένες μόνο, για να ενημερώσει που έγκειται η οποιαδήποτε παρανομία. Τις συντεταγμένες όπως αυτή η χώρα εννοεί τη δική της ΑΟΖ.
  Μόνο έτσι μπορεί να διατυπώσει η Ελλάδα επισήμως τις αντιρρήσεις της για την ΑΟΖ που κατέθεσε η Τουρκία.
  Και όχι με «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα».
  Η Ελλάδα, αφού δεν έχει καταθέσει συντεταγμένες για την ΑΟΖ της στον ΟΗΕ, σημαίνει ότι συμφωνεί με την ΑΟΖ που κατέθεσε η Τουρκία. Άρα η Ελλάδα επισήμως την αποδέχεται.
  Όποιος Έλληνας όμως αποδέχεται αυτή την ΑΟΖ που κατέθεσε η Τουρκία, διαπράττει εθνική προδοσία.
  Και δεν βρίζω, δεν το κάνω ποτέ μου, την αλήθεια γράφω.
  Απέδειξα ξανά λοιπόν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο νυν πρωθυπουργός της Ελλάδας, είναι εθνοπροδότης και ηγείται μιας εθνοπροδοτικής κυβέρνησης.-

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.