Κύριε Μητσοτάκη, καιρός να δούμε ποιοι είναι οι φίλοι μας

Κύριε Μητσοτάκη, πού είναι το αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ»; Καιρός να δούμε ποιοι είναι οι «φίλοι μας».

Η κρισιμότητα των καιρών επιβάλλει να καταλάβει ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης πού μπορεί να στηριχθεί η Ελλάδα μπροστά στην τουρκική προκλητικότητα. Προκλητικότητα που γίνεται τόσο περισσότερο ωμή όσο ο Ταγίπ Ερντογάν αφήνεται να παραβιάζει απροκάλυπτα το διεθνές δίκαιο και να προβάλλει  τις σουλτανικές του βλέψεις κατά της Ελλάδας.

Αλήθεια, τώρα που ο Ερντογάν αγνοεί επιδεικτικά τα ελληνικά συμφέροντα, που είναι και ευρωπαϊκά συμφέροντα, πού βρίσκονται εκείνοι  που πριν λίγες μέρες εμφανίζονταν ως εγγυητές αυτών των συμφερόντων μας απέναντι στην Τουρκία; Για παράδειγμα, πού είναι η Άγκελα Μέρκελ και κυρίως που είναι οι Η.Π.Α. και το αεροπλανοφόρο «Αιζενχάουερ»; Μήπως είναι ώρα  ο κ. Μητσοτάκης να καταλάβει καλά ότι αυτή η επίδειξη «προστασίας» έγινε τότε γιατί κάναμε σε Η.Π.Α. και Γερμανία όλα τα «χατίρια»;

Και για να το κάνουμε λιανά, μήπως τότε ήταν κοντά μας γιατί εγκαταλείψαμε τη συμμαχία της Γαλλίας και δεχθήκαμε να παίζουν το ρόλο του επιδιαιτητή, όταν φαινόμαστε έτοιμοι να καθίσουμε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης υπό τους όρους του Ερντογάν;

Αυτό δείχνουν τα πράγματα. Τώρα που είδαμε, επιτέλους, το «φως το αληθινό» και αποφασίσαμε να «κόψουμε το βήχα» στον Ταγίπ, τώρα που δεν δεχόμαστε να μπει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης το ανυπόστατο τουρκολιβυκό μνημόνιο, ύστερα από την συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου, τώρα λοιπόν «στρίβουν διά του αρραβώνος» Η.Π.Α. και Γερμανία.

Καιρός να τους αποδείξουμε ότι δεν τους έχουμε ανάγκη και γι  αυτό δεν θα υποκύψουμε στις ορέξεις τους και στις σκοπιμότητές τους. Αρκεί να καταλάβει ο κ. Μητσοτάκης που πρέπει να στηριχθούμε. Πρώτα και καλύτερα στην ισχύ και στο φρόνημα τον Ενόπλων μας Δυνάμεων, που στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, καθώς και στην αρραγή ενότητα του Ελληνικού Λαού. Ύστερα πρέπει να ξανασυνδέσουμε τη συμμαχία μας με τη Γαλλία και να επιλέξουμε άμεσα τις γαλλικές φρεγάτες που θα  ενισχύσουν αποφασιστικά το αξιόμαχο και την αυτοδυναμία των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να διαβάσει λίγο την ιστορία των διεθνών μας σχέσεων για να καταλάβει γιατί δεν μπορούμε να στηριχθούμε, δυστυχώς, στη συλλογική δράση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν μπορούμε γιατί η Γερμανία και οι δορυφόροι της, καθώς και -και πάλι δυστυχώς- η Ιταλία και η Ισπανία έχουν παραδοσιακές και πολλών ειδών σχέσεις με την Τουρκία. Σχέσεις που αφήνουν πίσω τα συμφέροντα της Ευρώπης και λειτουργούν στο πεδίο του οικονομικού, και όχι μόνο, διεθνούς κυνισμού.

Σε όλους αυτούς πρέπει να στείλουμε το μήνυμα:

Σας γνωρίσαμε, δεν σας υπολογίζουμε, δεν σας φοβόμαστε, η Ελλάδα και ο Ελληνικός Λαός θα φέρουν, έστω και μόνοι τους, σε πέρας την ιστορική τους αποστολή.

πηγή: http://www.newsbreak.gr