Στο κάδρο και η Θράκη: Θέμα μουσουλμανικής μειονότητας έθεσαν οι Τούρκοι κάνοντας λόγο για εκπαιδευτικό μπλοκ στα μειονοτικά σχολεία

Η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις της και ανοίγει όλα τα μέτωπα, σε μια προσπάθεια να πείσει τον διεθνή παράγοντα ότι η Ελλάδα είναι αυτή που προχωρά σε μονομερείς ενέργειες και παραβιάζει τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου – Τι απάντησε το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Οι Τούρκοι συνεχίζουν την προπαγάνδα τους και εμείς απαντώντας, πέφτουμε σε… λακκούβες Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Ακσόι έθεσε θέμα για την εκπαίδευση της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, την οποία, στην ανακοίνωσή του, αποκαλεί τουρκική, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι την καταπιέζει στερώντας την εκπαίδευση στα μειονοτικά σχολεία.
Η απάντηση από το ελληνικό ΥΠΕΞ ήταν άμεση, αλλά δεν διορθώνει σε κανένα σημείο τους ισχυρισμούς των Τούρκων για ύπαρξη «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη. Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ κάνει λόγο -ορθώς- για μουσουλμανική μειονότητα και κάνει σαν να μην… άκουσε τον Ακσόι.

Στα γεγονότα, τώρα, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, για να στηρίξει το επιχείρημά του, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι τα τελευταία 25 χρόνια ο αριθμός των μειονοτικών σχολείων μειώθηκε από 231 σε 115 με ευθύνη της Ελλάδας και εγκαλεί την Ε.Ε. για αδιαφορία.

Η τουρκική πλευρά προσπαθεί να εκθέσει την ελληνική για όλα τα θέματα, γι’ αυτό το ΥΠΕΞ απάντησε άμεσα με ανακοίνωση που εξέδωσε:

«Είναι τουλάχιστον παράδοξο, αν όχι αστείο, να υποδεικνύει η Τουρκία στην Ελλάδα την ανάγκη σεβασμού μειονοτικών δικαιωμάτων. Η Ιστορία θα παραμείνει για πάντα ο πλέον αντικειμενικός μάρτυρας για τον συστηματικό τρόπο εξάλειψης από την Τουρκία όλων των μειονοτήτων στην επικράτειά της κατά τη διάρκεια του 2ού αιώνα. Οσον αφορά τις εκπαιδευτικές επιλογές της ελληνικής Πολιτείας, αυτές γίνονται ισότιμα και χωρίς διακρίσεις για όλους τους Ελληνες πολίτες, πάντοτε με αποκλειστικό γνώμονα την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και το συμφέρον των μαθητών». Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ συνεχίζεται με την παράθεση στοιχείων που αφορούν τα μειονοτικά σχολεία που λειτουργούν στη χώρα μας και κάνει μια αντιπαράθεση με τα ελληνικά δημοτικά σχολεία που λειτουργούσαν στην Κωνσταντινούπολη: «Ειδικότερα για τη μουσουλμανική μειονότητα, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι στην περιοχή λειτουργούν 115 μειονοτικά δημοτικά σχολεία, εντός των οποίων η παρεχόμενη διδασκαλία διασφαλίζει στο ακέραιο όλα τα δικαιώματα των μαθητών. Παρεμπιπτόντως, στην Κωνσταντινούπολη το 1955 υπήρχαν 54 ελληνικά δημοτικά σχολεία, ενώ σήμερα μόνο 3. Γνωρίζει άραγε η τουρκική ηγεσία γιατί;»

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Στο κάδρο και η Θράκη: Θέμα μουσουλμανικής μειονότητας έθεσαν οι Τούρκοι κάνοντας λόγο για εκπαιδευτικό μπλοκ στα μειονοτικά σχολεία

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.