Ο τρόμος του Ερντογάν

Ο Ταγίπ Ερντογάν είχε μάθει τόσα χρόνια -και ειδικά τα τελευταία- να είναι το αγαπημένο παιδί της Δύσης, γεγονός που το εκμεταλλεύτηκε δεόντως προσπαθώντας να ανασυστήσει την οθωμανική αυτοκρατορία.

Τώρα, όμως, με την ξεκάθαρη εμπλοκή της Γαλλίας στο παιχνίδι και τον Εμανουέλ Μακρόν απέναντι του, με τις εξελίξεις να τρέχουν μετά και την ιστορική συμφωνία του Ισραήλ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δύο χωρών που τάσσονται ανοιχτά εναντίον του που έγινε μάλιστα με τις ευλογίες των Ηνωμένων Πολιτειών, αρχίζει και τον λούζει κρύος ιδρώτας.

Σας αποκαλύπτουμε τώρα ότι στην ιδιότυπη αυτή συμμαχία, ετοιμάζεται να προχωρήσει και το Μπαχρέιν.

Και ο εφιάλτης του Ερντογάν έχει ένα όνομα: Ναυαρίνο*.

Η αρχή του τέλους της οθωμανικής αυτοκρατορίας δηλαδή, αφού τώρα συνειδητοποιεί ο Τούρκος Πρόεδρος, πως το λάθος του να ανοίξει μέτωπο στη θάλασσα, που παραδοσιακά γινόταν ο υγρός τάφος των Τούρκων, μετατρέπεται σε εφιάλτη.

Βλέποντας λοιπόν την κάθοδο της Γαλλίας στην Ανατολική Μεσόγειο, την αδυναμία του να εγκαθιδρύσει τα καθεστώτα αρεσκείας του σε Συρία, Αίγυπτο αλλά και Λιβύη, τα κράτη της Μεσογείου να στρέφονται σιγά-σιγά εναντίον του, ο εφιάλτης της ναυμαχίας του Ναυαρίνου (1827) κρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη από πάνω του.

*Ο τριεθνής στόλος (Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσική Αυτοκρατορία, Βασίλειο της Γαλλίας) υπό τους ναυάρχους Δεριγνί, Κόδριγκτον και Χέιδεν κατατρόπωσε τον τουρκοαιγυπτιακό του Ιμπραήμ έξω από το Ναβαρίνο και άνοιξε το δρόμο για την ελληνική ανεξαρτησία…

πηγή:www.newsbreak.gr