Η κοροϊδία των 800 ευρώ

Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε για το επίδομα των 800 ευρώ (αποζημίωση ειδικού σκοπού) που θα πάρουν -αναλογικά- όσοι μπουν σε αναστολή εργασίας το Νοέμβριο λόγω του δεύτερου lockdown, διευκρινίζοντας τον τρόπο και το χρόνο πληρωμής.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, «οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων μέχρι και τις 4 Νοεμβρίου 2020, που τίθενται σε αναστολή κατά τον μήνα Νοέμβριο, θα λάβουν, εντός του Δεκεμβρίου, αντί για 534 ευρώ, 800 ευρώ, υπολογιζόμενο αναλογικά για τις ημέρες που τέθηκαν σε αναστολή (σ.σ. όπως π.χ. τα κομμωτήρια θα ξεκινήσουν από Δευτέρα). Η εφάπαξ αυτή οικονομική ενίσχυση στους εργαζόμενους είναι επιπλέον της κάλυψης του δώρου Χριστουγέννων, όπως ήδη έχει εξαγγελθεί και θα εφαρμοστεί».

Προφανώς η λέξη κλειδί στην όλη ιστορία είναι το αναλογικά, κάτι που σημαίνει, σύμφωνα με τον δικηγόρο– εργατολόγο Δ. Τεμπονέρα, ότι: «οι εργαζόμενοι που θα τεθούν σε αναστολή σύμβασης από το Σάββατο που ισχύουν τα νέα μέτρα δεν πρόκειται να λάβουν επ’ ουδενί 800 ευρώ αποζημίωση (με εξαίρεση πιθανόν μόνο για όσους ήδη είναι σε αναστολή σύμβασης τον Οκτώβριο και θα παραταθεί η αναστολή τους) διότι θα έχουν ήδη εργαστεί μέχρι και τις 6.11.2020. Στην καλύτερη περίπτωση θα λάβουν 611,8 ευρώ για 23 ημέρες αναστολής (με ημερήσια αποζημίωση 26,6 ευρώ)».

Στο οικονομικό επιτελείο εκτιμούν ότι οι πληρωμή θα γίνει μετά τις 20/12 (σύμφωνα με το υπ. Εργασίας τα ποσά θα καταβληθούν στους δικαιούχους από 21 έως 31 Δεκεμβρίου – Tο επίδομα είναι ανεξάρτητο από το δώρο Χριστουγέννων, το οποίο θα πληρωθεί επίσης τότε). Δηλαδή οι εργαζόμενοι θα μείνουν 40 μέρες απλήρωτοι, στην καλύτερη περίπτωση!

Και δεν θέλουμε καν να σκεφτούμε τις τραγελαφικές καθυστερήσεις του προηγούμενου lockdown με το Υπουργείο Εργασίας να κρατά… κρυφές τις ημερομηνίες πληρωμής και τον κόσμο να είναι σε απόγνωση μην γνωρίζοντας αν θα πληρωθεί και πότε.

Κάτι άλλο ενδιαφέρον που είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας, είναι πως με την ανακοίνωση για την αποζημίωση ειδικού σκοπού που θα δοθεί, έγιναν πολλές εικονικές προσλήψεις σε μαγαζιά μόνο και μόνο για να πάρουν το επίδομα, αλλά σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ «το προλάβαμε, το είχαμε προβλέψει».

πηγή: http://www.newsbreak.gr

Η κοροϊδία των 800 ευρώolympia

source https://www.olympia.gr/oikonomia/i-koroidia-ton-800-evro/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=i-koroidia-ton-800-evro

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Η κοροϊδία των 800 ευρώ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.