Τρελές μπίζνες κάνει η #Fraport στην Ελλάδα

Χαράς ευαγγέλια για την Fraport αφού τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που ανέλαβε στην Ελλάδα αποδεικνύονται στην πράξη μια άκρως επικερδής επένδυση, η οποία γεμίζει τα ταμεία της γερμανικής επιχείρησης.

Συνολικά τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια στην Ελλάδα απέφεραν κέρδη ύψους 106 εκατομμυρίων ευρώ προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων, αριθμός που αντιστοιχεί… στο 1/8 περίπου των συνολικών εσόδων (EBITDA) της επιχείρησης ύψους 808 εκατομμυρίων ευρώ.

Άκρως ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο επικεφαλής της Fraport Στέφαν Σούλτε, τονίζοντας σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ότι η κερδοφορία των αεροδρομίων που διαχειρίζεται η εταιρία στο εξωτερικό συνέβαλε σε σημαντικό βαθμό στο συνολικό αποτέλεσμα. Ο ίδιος εκτίμησε ότι κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους η εταιρία βρίσκεται εντός του προκαθορισμένου πλαισίου για να πετύχει τους ετήσιους στόχους της. Ο συνολικός τζίρος της Fraport το 2017 αναμένεται να κινηθεί στα 2,9 δις ευρώ.

Εξίσου ικανοποιητικά εξελίσσεται και η κίνηση στην έδρα της Fraport, τη Φρανκφούρτη. Για το 2017 η εταιρία υπολογίζει σε αύξηση του αριθμού των επιβατών κατά 5%. Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους το μεγαλύτερο γερμανικό αεροδρόμιο μέτρησε περίπου 48,9 εκατομμύρια επιβάτες, ένας αριθμός αυξημένος κατά 4,6% σε σχέση με πέρσι, που συνιστά την ίδια ώρα νέο ρεκόρ επιβατικής κίνησης. Ο αυξημένος αριθμός των επιβατών απέφερε στη Fraport και υψηλότερα κέρδη από το λιανικό εμπόριο στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

 

infiltr8or

8 σκέψεις σχετικά με το “Τρελές μπίζνες κάνει η #Fraport στην Ελλάδα

  1. Σύμφωνα με την προπαγάνδα που προηγήθηκε της πώλησης, η Fraport έπρεπε να αναλάβει να διαχειρίζεται αποκλειστικά τις τουαλέτες … 🙂

    Μου αρέσει!

    1. Μαθαν απο το αμαρτωλο παρελθόν και απο τους

      Πολιτικάντη δές !!

      τουτέστιν

      Όποιος στην ξέρα περπατεί και θάλασσα γυρεύει, ο διάβολος οπίσω του κουκιά του μαγειρεύει.

      (η παλιότερη εκδοχή ήταν ‘στον κώλο του’ αντί ‘οπίσω του’)

      Μου αρέσει!

  2. Kαλα κρασιά .
    Τώρα το θυμηθήκατε ?
    Ποτέ δεν είναι αργά αρκεί να μην υπογράφεις μνημόνια .
    ————————————————————————————-
    Το νέο success story του κ. Τσίπρα κάηκε στην Καλαμάτα από κερί

    Το νέο success story και η δήθεν μεταμνημονιακή εποχή που διαφημίζει ο κ. Τσίπρας κάηκε προχθές στην Καλαμάτα όταν παραλίγο να καούν 3 ανήλικα αδέλφια από κερί διότι η ΔΕΗ τους έχει κόψει το ρεύμα από τον περασμένο Αύγουστο, αφού οι γονείς τους είναι άνεργοι δεν είχαν να πληρώσουν και αδυνατούσαν να ανταποκριθούν και στη ρύθμιση που τους πρότεινε ο ΔΕΔΔΗΕ. “Τα λεφτά της ρύθμισης είναι πιο πολλά απ’ ό,τι μπορώ να καλύψω”, είπε η μητέρα των τριών παιδιών μετά την παρολίγο τραγωδία.
    Το γεγονός αυτό είναι ένα από τις εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες περιπτώσεις οικογενειών που ζουν τον 21ο αιώνα χωρίς ρεύμα στη μνημονιακή Ελλάδα.
    Η τραγωδία της οικογένειας ξεσήκωσε κύμα αλληλεγγύης στην Καλαμάτα. Επειδή όμως δεν είναι μία οικογένεια αλλά χιλιάδες και επειδή οι φτωχοί και στην «εποχή της δίκαιης ανάπτυξης» του κ. Τσίπρα πληθαίνουν, επιβάλλεται να υπάρξει ένα άμεσο μέτρο ουσιαστικής ανακούφισης και αποτροπής ανάλογων τραγικών συμβάντων.
    Η λύση άμεσα μπορεί να δοθεί αν η κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός Ενέργειας κ. Σταθάκης επαναφέρει το νόμο του πρώην Υπουργού Ενέργειας και Προέδρου της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος καταργήθηκε μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου από 222 βουλευτές όλων των μνημονιακών κομμάτων. Ο νόμος 4320/19-03-2015 γνωστός ως νόμος Λαφαζάνη, προέβλεπε 1200 κιλοβατώρες το τετράμηνο δωρεάν για όσους ήταν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Η επαναφορά του νόμου Λαφαζάνη θα έχει ως αποτέλεσμα μια οικογένεια που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας να πληρώνει μόνο 65 ευρώ το τετράμηνο, ενώ σήμερα η ίδια οικογένεια ενταγμένη στο κοινωνικό τιμολόγιο πληρώνει 225 ευρώ!!! δηλαδή 3,5 φορές επάνω. Μόνο με την επαναφορά του νόμου Λαφαζάνη μπορεί να υπάρξει να έχουν ρεύμα όλες οι οικογένειες στη σημερινή μνημονιακή εποχή και να μην κινδυνεύουν ή να μην καίγονται άνθρωποι από αναμμένα κεριά ή από μαγκάλια.
    Η ΛΑΕ καλεί όλους τους πολίτες, τις κοινωνικές οργανώσεις, την τοπική αυτοδιοίκηση να δημιουργήσουν ένα μεγάλο κίνημα και να απαιτήσουν την άμεση επαναφορά του καταργημένου νόμου 4320/19-03-2015.
    Βέβαια ουσιαστική λύση για ρεύμα φτηνό για όλο το λαό μπορεί να δοθεί μόνο από μια ενιαία, ανασυγκροτημένη και 100% δημόσια και κοινωνική Δ.Ε.Η. Μια ΔΕΗ που θα ενσωματώσει ξανά τις αποσχισθείσες εταιρείες (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ). Μια Δημόσια ΔΕΗ που μαζί με δημόσια ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και δημόσια ΕΛΠΕ θα αποτελέσουν τον δημόσιο εκείνο ενεργειακό πυλώνα που θα υπηρετήσει τα συμφέροντα της κοινωνίας και της ανάπτυξης. Αυτά προϋποθέτουν την κατάργηση των μνημονίων και την έξοδο από την ευρωζώνη.

    http://www.iskra.gr/%cf%84%ce%bf-%ce%bd%ce%ad%ce%bf-success-story-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba-%cf%84%cf%83%ce%af%cf%80%cf%81%ce%b1-%ce%ba%ce%ac%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%bc/

    Μου αρέσει!

    1. 1. Άλλο δημόσιο και άλλο κρατικό. Δημόσιο σημαίνει να είναι περιουσία όλων των πολιτών της χώρας, ενώ κρατικό σημαίνει να το διαχειρίζεται η κεντρική ρυθμιστική δομή της χώρας που ονομάζεται κράτος, γιατί οποιοσδήποτε άλλος δεν είναι σε θέση να το διαχειριστεί.

      2. Κρατικό οφείλει να είναι ότι δε μπορεί να είναι ιδιωτικό και χρειάζεται να υπάρχει. Αν ένα σεβαστό πλήθος ιδιωτών (δηλαδή χωρίς μονοπώλια και ολιγοπώλια) επενδύσει, ή θέλει να επενδύσει, σε κάποια δραστηριότητα τότε το κράτος οφείλει να αποσυρθεί.

      3. Δεν υπάρχει χειρότερη μορφή επένδυσης από την εκποίηση κρατικών (και ακόμα χειρότερα δημοσίων) λειτουργικών στοιχείων. Ο επενδυτής δεν έχει στήσει ο ίδιος το «μαγαζί» του από το μηδέν, για να εκτιμά σωστά το τί έχει στα χέρια του και συνήθως λειτουργεί αποκλειστικά κερδοσκοπικά. Μπορεί μάλιστα να γκρινιάζει ακόμα και γιατί βρήκε καμμένες λάμπες και ήταν αναγκασμένος να τις αλλάξει…

      Αρέσει σε 2 άτομα

  3. Θα χέζονται στο τάληρο οι γερμανοί μέσα στα δικά μας χωράφια και εμείς θα χεζόμαστε από την λίμπιντο … ότι τα χάσαμε !
    Πόσα λάθη κάνανε θα το παραδεχθούνε,
    θα το κουβεντιάσουνε ποτέ δημόσια όσοι μας έφεραν μπροστά σ΄ αυτή τη νέα κατάσταση που εννοεί να είμαστε νοικάρηδες στο ίδιο μας το σπίτι
    ώστε να κατανοήσουν κάτι από αυτό οι επόμενες γενιές ή θα εξακολουθήσουν την ίδια τακτική δηλαδή να πετάνε το μπαλάκι συνεχώς ο ένας προς τον άλλον ;

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.