Νέο κύμα διώξεων στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις

Οι τουρκικές αρχές διέταξαν τη σύλληψη 7 συνταγματαρχών και 9 αντισυνταγματαρχών στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγουν κατά του δικτύου του Φετουλάχ Γκιουλέν του αυτοεξόριστου ιεροκήρυκα, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα που έγινε πέρσι στην Τουρκία, αναφέρεται την Παρασκευή στον ιστότοπο της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet.

Η έρευνα αυτή, που έχει επίκεντρο την πρωτεύουσα Άγκυρα και έχει εξαπλωθεί σε 9 επαρχίες της Τουρκίας, έχει στόχο εν ενεργεία αξιωματικούς της δύναμης της χωροφυλακής, η οποία είναι επιφορτισμένη με την εγγύηση της ασφάλειας στις αγροτικές περιοχές.

Παρόμοια ρεπορτάζ είχαν και άλλα μέσα ενημέρωσης.

Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού των δυνάμεων ασφαλείας και δημοσίων υπαλλήλων, έχουν φυλακιστεί εν αναμονή της δίκης τους μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περσινού Ιουλίου, την ευθύνη για το οποίο επιρρίπτει η κυβέρνηση στον Γκιουλέν. Αυτός αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη.

Επίσης περίπου 150.000 άνθρωποι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ή απολύθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης καταστολής του δικτύου του Γκιουλέν, η οποία χρησιμοποιείται, σύμφωνα με τις οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ως πρόσχημα για να φιμώνονται οι φωνές των διαφωνούντων. Ωστόσο η κυβέρνηση δηλώνει ότι την εκστρατεία αυτή καθιστούν απαραίτητη οι απειλές για την ασφάλεια που αντιμετωπίζει η Τουρκία.

Πηγή: zougla.gr

 

infiltr8or

2 σκέψεις σχετικά με το “Νέο κύμα διώξεων στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις

  1. ανούσιες κι άνευ σημασίας αναφορές… την βάση των εξελίξεων στις; Τουρκικες ένοπλες δυναμεις που αυτη την περιοδο, αλλαζουν αμυντικό δογμα το εχετε λάβει ειδηση… ??
    σταματηστε να ασχολείστε με μπλα… τυπου αργοπορημενων ανοητων άσχετων, εκτος τόπου χρονου και εποχης… κλασικων ΜΜΕ…
    αν συμβει και το χειροτερο, επειτα απο τους S-400… και στην Τούρκικη αεροπορία…

    * Έπειτα απο τους S-400… έντονα ακούγεται ότι η Τουρκια προχωρα και στην απόκτηση τουλαχιστον 50 Su-35S… του μοναδικού μαχητικού 5ης γενιας.

    «Το Su-35S “γονατίζει” F-35 και F-22

    Σημεία υπεροχής

    Επιπλέον, όσον αφορά ορισμένα χαρακτηριστικά του, το Su-35S είναι ανώτερο από το μοναδικό σήμερα μαχητικό πέμπτης γενιάς που βρίσκεται σε υπηρεσία, το F-22 Raptor. Ειδικότερα, το σύστημα ραντάρ και ελέγχου ΝΙΙΡ Ν035 IRbis-E που είναι εγκατεστημένο στο Su-35S, επιτρέπει τον εντοπισμό στην απόσταση ρεκόρ των 400 χλμ, την παρακολούθηση 30 εναέριων στόχων ταυτόχρονα και την πραγματοποίηση ταυτόχρονων βολών σε 8 από αυτούς.

    Το IRbis-E διαθέτει συνολική ισχύ εξόδου 20 KW κάτι που του παρέχει μέγιστη εμβέλεια εντοπισμού επερχόμενου στόχου μεγέθους μαχητικού αεροσκάφους με συνολικό RCS τα 3 τμ φτάνει τα 400 χλμ. , με γωνία διόπτευσης τις 100 μοίρες στο αζιμούθο και εντοπισμό στόχου που απέρχεται τα 150 km. Όταν το εύρος έρευνας αυξάνεται στις 300 μοίρες, με μηχανική υποβοήθηση, η εμβέλεια για αποκάλυψη ίδιου στόχου ανέρχεται στα 200 km, ενώ στην περίπτωση που η σχετική θέση του στόχου παρουσιάζει επιστροφές από το έδαφος η εμβέλεια αυτή μειώνεται στα 170 km.

    Το ραντάρ του F-22 είναι πιο αδύναμο, καθώς η μέγιστη εμβέλειά του φτάνει τα 300 χλμ. Επίσης, το Irbis δίνει τη δυνατότητα εμπλοκής-παρακολούθησης 4 επίγειων στόχων. Στο Su-35S έχει εγκατασταθεί επίσης σύστημα πλοήγησης το οποίο προσδιορίζει αυτόνομα την πορεία του σε συνθήκες απουσίας δορυφορικής πλοήγησης και επικοινωνίας με επίγειους σταθμούς. Δηλαδή, αν απενεργοποιηθεί το GPS ή το GLONASS, το μαχητικό δεν θα «τυφλωθεί».

    Η ηλεκτρονική διάταξη όμως των αισθητήρων του Su-35BM είναι δυνατό να ενισχυθούν από το πρωτοποριακό σύστημα ενεργούς σάρωσης L-Band Tikhomirov NIIP που θα αποτελεί σταθερή προσθήκη για το T-50.H διάταξη προσαρμόζεται στο χείλος προσβολής των πτερύγων του αεροσκάφους προσφέροντας προηγμένες δυνατότητες ιδιαίτερα εναντίον αεροσκαφών stealth… περισσοτερα > http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/aeroporia/161021_su-35-mporei-na-katarripsei-ta-toyrkika-f-35-prin-kan-vgoyn-sto

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Επιχειρησιακά καλα τα γραφεις. Το θεμα ειναι τι χρηση θα κανουν οι Ρωσοι στα συστηματα που τους πουλησαν. Και αυτο υσχυει για ΟΛΑ τα συστηματα.
      Αμερικανικα Ρωσικα…

      Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.