Οι Ελληνικές τράπεζες, ανήκουν πλέον στον λαό.

20121018-004019.jpg
Από τον Γάτο Καναπεδάτο

ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ…..
«Κανένας Έλληνας δεν οφείλει απολύτως τίποτε σε καμμία ιδιωτική ελληνική τράπεζα η οποία ανακεφαλαιοποιήθηκε μέσω της κρατικής χρηματοδότησης»…Γιατί απλά τα λεφτά που έδωσε το κράτος σ’ αυτές, είναι λεφτά του Ελληνικού Λαού, των ελλήνων φορολογουμένων και άρα μετά τις ανακεφαλαιοποιήσεις ο καθένας απο όλους τους έλληνες πολίτες είναι
ΜΕΤΟΧΟΣ σε κάθε μια απο τις τράπεζες αυτές…..Αποτέλεσμα;;Κανένας δεν μπορεί να χρωστά σε μια τράπεζα η οποία είναι ΔΙΚΗ ΤΟΥ!!!!!
Όταν κάποιος τοποθετεί τα χρήματά του σε μια επιχείρηση, αγοράζοντας μετοχές της επιχείρησης, αυτόματα γίνεται………
ιδιοκτήτης της εάν αγοράσει όλες τις μετοχές της, ή συνιδιοκτήτης εάν έχει αγοράσει μέρος των μετοχών της….Τό ίδιο συμβαίνει και με τις ιδιωτικές τράπεζές μας οι οποίες τηρούν σιγήν ιχθύος για το σχετικό ζήτημα τ οποίο κατά καιρούς λέχθηκε και απο επίσημα στόματα (όπως εν τη ρίμη του λόγου του κάποιος σε κάποιο κανάλι, ανέφερε οτι έτσι όπως έγινε με τις τράπεζες αυτές σήμερα ανήκουν στο κράτος…είναι δηλαδή κρατικές…και άρα ανήκουν στον Ελληνικό Λαό…»…Γιατί απλά αποτελόύν δημόσια εθνική περιουσία…..Όλες οι ιδιωτικές τράπεζες της χώρας μας ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!!…Ολόκληρος ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ είναι μέτοχος σε κάθε μία απ’ αυτές…..Τις έχει πληρώσει και τις έχει αγοράσει….Τι είναι αυτά που λέμε;;;;;; Μην ανησυχείτε….Ούτε υπερβάλλουμε, ούτε δεν ξέρουμε τι λέμε….Απλά πρέπει ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ να γνωρίζουν οτι μέσω των σταδιακών και συνεχόμενων ανακεφαλαιοποιήσεων των ελληνικών τραπεζών οι οποίες έχουν λάβει μέχρι τώρα πάνω απο 200 δις ευρώ μέσω των κρατικών χρηματοδοτήσεων, αυτόματα ο κάθε έλληνας είναι μέτοχος σε όλες τις εν λόγω τράπεζες….Κανένας άλλος δεν είναι ιδιοκτήτης αυτών των τραπεζών παρά ο έλληνας φορολογούμενος….ο Έλληνας πολίτης……Γιατί απλά, το κράτος με τα λεφτά των ελλήνων φορολογουμένων, προχώρησε στις γνωστές ανακεφαλαιοποιήσεις δεσμεύοντας μετοχές και τοποθετώντας επιτρόπους σε κάθε μία απο τις γνωστές τράπεζες της χώρας μας…..

33 σκέψεις σχετικά με το “Οι Ελληνικές τράπεζες, ανήκουν πλέον στον λαό.

  1. Επιτέλους ανέβηκε και κάτι για τις τράπεζες μετά από πολύ καιρό. http://olympia.gr/2012/01/02/karamanlis-i-banks/
    Το ποσόν που έχουν λάβει οι Τράπεζες είναι πλέον 233 Δις. http://diaforos.blogspot.gr/2012/09/233000000000.html
    όμως στοιχεία κρατικών εγγυήσεων υπάρχουν μόνο για τα 93 Δις αφού ΚΑΝΕΝΑ κόμμα δεν ρωτάει στην Βουλή για τα υπόλοιπα 140 Δις. http://diaforos.blogspot.gr/2012/09/2013.html

    Μου αρέσει!

  2. δηλαδη μας λετε οτι αν δεν πληρωσουμε τις δοσεις που εχει ο καθενας μας στις τραπεζες αυτες δεν θα κινηθουν εναντιον μας λογω των αιτιων που αναφερατε στο αρθρο???δεν το νομιζω ……

    Μου αρέσει!

    1. Μου αρέσει!

  3. Καλα ,μη πληρωσεις το στεγαστικο σου για λιγους μηνες και μετα οταν σου παρουν το σπιτι να τους λες οτι εισαι μετοχος ! Αυτα ρε παιδια γινονται μονο σε δημοκρατιες και σε σοβαρα κρατη !Οχι σε μπουρδελα και σε μπανανιες οπως εμεις!Εδω χαρισανε στον δον κορλεονε βαρδινογιανη την ΑΤΕ για 95 εκατομυρια και μαλιστα μονο το υγειες κοματι της τραπεζας ! .που μονο τα ακινητα της ΑΤΕ αξιζουν 1200 εκατομυρια !!!!!Εκτος τα ακινητα που εχουν βαλει εγγυηση οι δανειοδοτουμενοι αγροτες και αλλοι ! Τα δανεια βεβαια που δεν εχουν εγγυησεις και τα θαλασοδανεια θα τα πληρωσουν οι μαλακες οι…μετοχοι !Δηλ ο Ελληνικος λαος!

    Μου αρέσει!

    1. Καλέ μου άνθρωπε,ο κλητήρας πού θά έλθει νά μού πάρει τό σπίτι,πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ νά έχει κάνει τή διαθήκη του….

      Μου αρέσει!

      1. Και τι θα καταφέρεις ρε Σπύρο θα πας φυλακή και απλά θα έχεις σκοτώσει ένα υπάλληλο μεροκαματιάρη που απλά κάνει την δουλειά του γιατί τον υποχρεώνουν αλλιώς θα απολυθεί. Τα λαμόγια σαν τον Βαρδινογιάννη όπως λέει ο φίλος Palegio θα τρώνε και θα πίνουν στην υγεία των κορόιδων ημών και ο υπάλληλος στο χώμα και εσύ στη φυλακή δηλαδή 2 οικογένειες κατεστραμμένες.

        Μου αρέσει!

  4. γειά σου ρε ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ ΣΠΥΡΟ . ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ . ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΠΩΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΥΝΟΣΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΓΚΙΖΕ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΥΡΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΕΞΩ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΗΣΤΑΡΧΕΙΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΖΟΜΕΝΟΙ.

    Μου αρέσει!

  5. To μόνο σίγουρο είναι ότι φόρτωσαν στη πλάτη του Ελληνικού λαού και του Ελληνα φορολογούμενου 200 δις εuro για την ανακεφαλαιοποίηση τους! Στα κέρδη μόνοι τους και στις ζημιές εμείς!

    Μου αρέσει!

    1. Έτσι λένε οι φωστήρες της οικονομίας εθνικοποιούμε την ζημιά και ιδιωτικοποιούμε το κέρδος.
      Αρχή για την νέα τάξη πραγμάτων.
      Πως θα το κάνουμε αυτό ….
      Τι καλύτερο παράδειγμα απο την Ελλάδα.

      Μου αρέσει!

  6. Ένα κωλοκόμμα δεν έχει βγει να πει για σεισάχθεια ή ομαδική στάση πληρωμών των πολιτών, όλο για ρυθμίσεις (επ’ ωφελεία των τραπεζών) μιλάνε.

    Μου αρέσει!

      1. Το είχα υπ’ όψιν μου αυτό που λες, αλλά αυτοί αυτοϋπονομεύτηκαν και διαλύθηκαν μόνοι τους, έχουν πλέον ασήμαντο έρεισμα στον λαό, ώστε να ξεκινήσουν μια πανελλήνια στάση πληρωμών.

        Μου αρέσει!

  7. καλα ρε φιλε οταν παρεις τις τραπεζες μη τις κρατησεις ολες δωσε κ καμμια σε μας!!! που ζουμε? στη NEVERLAND!!! στη χωρα αυτη δεν υπαρχει νομος, συνταγμα, δικαιωσυνη, λαος, κυβερνηση, ειναι η χωρα του ΠΟΤΕ.

    Μου αρέσει!

      1. Έλληνες και συλλογική ενέργεια δεν πάει μαζί από αρχαιοτάτων χρόνων ακόμα όταν ήταν οι πόλεις-κράτη, άσε μη το ψάχνεις. Κάτι αμφικτυονίες έκαναν αλλά πάλι την ύστατη στιγμή και όταν ήταν το αυγό στον κ*λο έβγαινε καμμία απόφαση της προκοπής για συλλογική δράση και πάλι οι πόλεις-κράτη είχαν το αυτεξούσιο τους και κοιτούσαν από πίσω να ρίξει η μία την άλλη.

        Μου αρέσει!

  8. ΠΟΣΟ ΞΕΚΑΘΑΡΟ………ΑΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ! ΑΝ ΟΜΩΣ ΓΙΝΕΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ….ΤΟΤΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΒΑΨΕΙ!!!!!!! ΚΑΙ ΝΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ….ΟΜΩΣ ΤΟ ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ…ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ…ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΑΡΡΑΧΗ…ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΛΠ…ΑΝ ΔΕΝ ΒΓΕΙ ΑΞΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ…..ΑΠΛΑ ΠΑΜΕ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΕ ΚΡΑΧ! ΕΦΕΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ; ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΡΩΣΤΟΥΝΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ!!! ΚΙ ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗ ΛΥΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ………….

    Μου αρέσει!

    1. Αγαπητέ κυρ. Μανώλη είπες την σωστή κουβέντα :
      ….Συλλογικά…..
      Ξέρεις όμως πόση δουλειά χρειάζεται για να πάψει ο Ελληνας να σκέφτεται και να πράττει με γνώμονα :
      »να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα αρκεί να είναι καλά η δική μου ;»
      Από την άλλη βασιζόμενοι όλοι αυτοί οι »αν εγκέφαλοι» σε αυτό το μικρό »ελλατωματάκι» του Ελληνα φρόντισαν εδώ και χρόνια να το ενισχύσουν σε βαθμό και να το γαλουχήσουν σαν νοοτροπία σε πολλές γενιές .
      Εδώ σε συζητήσεις διαδικτυακές και για τ’ αυτονόητα γίνονται καβγάδες επί καβγάδων , πόσο μάλλον γι΄ αυτά που αναφέρεις.
      Αλλως τε είπαμε οι περισσότεροι πλέον είμαστε απλά εκπαιδευμένοι και όχι μορφωμένοι αυτό κάνει την μέγιστη διαφορά της κοινωνίας μας .

      Μου αρέσει!

    2. Παιδιά το γράφω και παραπάνω οι Έλληνες δεν δρούν και δεν δρούσαν ποτέ συλλογικά από την εποχή των πόλεων-κρατών στην αρχαιότητα, σιγά μη το κάνουν τώρα. Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια.

      Μου αρέσει!

      1. ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΜΩΣ, ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ Σ ΑΥΤΟ;; ΛΙΓΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΜΕ! ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕΙ…ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ!

        Μου αρέσει!

  9. Την περασμενη βδομαδα ο ΣΥΡΙΖΑ κατεθεσε προταση νομου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυρια . ΖΗΤΟΥΣΕ τα 22 δις ευρω που παιρνουν οι τραπεζες επιπλεον απο την ανακεφαλαιωποιηση ,για τα επισφαλη δανεια που εχουν να δωθουν στον κοσμο . Οι ντοποιοι τροικανοι το αρνηθηκαν . ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ νεο τροπο για να κατασχουν οτι εχουμε . Θα μας λενε χρωστατε τοσα κανετε leasing . Δηλαδη μεταβιβαστε την περιουσιας σας στην τραπεζα πληρωνετε ενοικιο αντι δοσης κι αν ποτε ξεπληρωστε παιρνετε και το ακινητο στο ονομα σας . Αυτο σε συνδιασμο με προσφατο νομο αν δεν πληρωσεις δυο ενοικια γινεται εξωση , καταλαβενετε τι εχει να γινει . Θα τους αφησουμε ?

    Μου αρέσει!

    1. Ο τσύριζα ας μας απαντήσει αφού είναι τόσο πατριώτες και νοιάζονται για τον κοσμάκη γιατί δεν υπερψήφισε την πρόταση για λογιστικό έλεγχο που είχε γίνει προ μηνών κι ας αφήσει τα πανηγύρια. Μόνο ο Καμμένος το στήριξε αυτό, που αν και δεν τον ψήφισα τον παραδέχομαι.

      Μου αρέσει!

      1. ΜΗΝ ΒΡΙΖΕΙΣ . Ο ΣΥΡΙΖΑ κατεθεσε προταση εξεταστικης για το μνημονιο κι ακομη περιμενει . Για λογιστικο ελεγχο πρωτη που μιλησε ηταν η ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ του ΣΥΡΙΖΑ και δεν εγινε καμμια συζητηση ακομη στη Βουλη . Μετα απ αυτα τουλαχιστον δες λιγο καλυτερα και βγαλε τις παρωπιδες !!!

        Μου αρέσει!

      2. Καλύτερα να μας απαντήσουν ΟΛΟΙ γιατί δεν κάνουν μια ερώτηση για τα 140 Δις για τα οποία δεν υπάρχουν στοιχεία.
        Μόνο για τα 93 Δις γνωρίζουμε. Για τα 140 Δις ΤΙΠΟΤΑ. Και ΚΑΝΕΝΑΣ.

        Μου αρέσει!

      3. Χρήστο μην είσαι ηλίθιος είδες πουθενά να βρίζω; Η ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ήταν ανεξάρτητη και πιο πριν ΠΑΣΟΚ αυτό δεν την κάνει αυτόματα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ επειδή πήγε στις τελευταίες εκλογές με αυτό. Αν ήταν αριστερή ας πήγαινε στο ΣΥΡΙΖΑ ευθύς εξαρχής. Και σε ξαναρωτάω έγινε μια πρόταση για σύσταση διακομματικής για λογιστικό έλεγχο του χρέους πριν λίγους μήνες ναι ή όχι; Ο Καμμένος υπερψήφισε τότε. Αν κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις άλλο το μνημόνιο κι άλλο ο λογιστικός έλεγχος. Στο μνημόνοι χώνεις μέσα τον Παπανδρέου και τον Ποπάυ που μας έβαλαν. Στον λογιστικό έλεγχο θα μπουν πάρα πολλοί μέσα από κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες μέχρι τον Πρόεδρο της δημοκρατίας.

        Μου αρέσει!

  10. Σαχλαμάρες. Όχι μόνο μπορείς,να χρωστάς σε μια επιχείριση σου (αν δανειστείς πχ ως πελάτης) ακόμα και αν είναι 100% δική σου αλλά από το νόμο δεν επιτρέπεται ούτε καν να μεταφέρεις λεφτά από μια επιχείριση δική σου σε μια άλλη. Αυτό με τις μετοχές ξεχάστε το. Ο κάθε μικρομετόχος της Εθνικής θα μπορούσε να παραγραφεί τα χρέη του με μια μετοχή. Ακόμα και να κρατικοποίηθουν, τα χρέη δεν χαρίζονται γιατί είναι χρέη προς το Δημόσιο.

    Μου αρέσει!

  11. Γάτε καναπεδάτε τι να πω, έμεινα εμβρόντητος από την ανάλυσή σου για τις τράπεζες.
    Όλα του κράτους λοιπόν. Και το 70% των ομολόγων που τους έφαγε αφού προηγουμένως τις υποχρέωνε να τα αγοράζουν, αλλά να τους φάει και τα δάνεια επειδή το ξεφτιλισμένο κράτος μας χρεοκόπισε και τους πολίτες.

    Όταν λοιπόν λες τράπεζες τι εννοείς; Τους μεγαλομετόχους που δεν κρατούν μετοχές πάνω του 2% (πλην του Λάτση που έχει μεγαλύτερο ποσοστό) Το υπόλοιπο 98% σε ποιούς ανήκει; Ξέρεις ότι οι μικρομέτοχοι έχουν χάσει κατά μέσον όρο το 98.5% της αξίας των μετοχών τους; Θα μου πεις τι πειράζει να χάσουν και το υπόλοιπό 1,5% αρκεί να μην πληρωθούν τα δάνεια. Να συμφωνήσω να τα χάσουν κι’ αυτά. Να γίνουν οι τράπεζες κρατικές μιας και το ξεφτιλισμένο κράτος μας θα τους κάνει καλύτερη διαχείρηση από τους ιδιώτες. Τέτοιο δείγμα γραφής μας έχει δώσει.

    Και τώρα που τις κρατικοποιήσαμε, ποιός θα τις δανίζει και με τί επιτόκιο για να χρηματοδοτούν πρώτα την καταβόθρα του δημοσίου και αν περισσέψουν και κάτι ψίχουλα και τον ιδιωτικό τομέα. Αν τώρα υπάρχει ελπίδα να δανειστούν με επιτόκιο π.χ. (ψ) αν κρατικοποιηθούν δεν θα βρίσκουν δανικά ούτε με (ψ) επί 1000.

    Γάτε καναπεδάτε, όταν κοιμάσε βγάλε τον Μαρξ κάτω από το μαξιλάρι σου γιατί αυτά που λες είναι εφιάλτες.

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.