ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΔΡΑΧΜΗΣ ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩ!

Αποκάλυψη-σοκ στα «Επίκαιρα» που κυκλοφορούνΟ στόχος του Μνημονίου είναι η λιτότητα να επιφέρει συνέπειες δραχμής εντός ευρώ.

Είμαστε ακόμα στο 50% της φτωχοποίησης.

Ένα συγκλονιστικό παρασκήνιο μέσα από αποχαρακτηρισμένα απόρρητα έγγραφα, για τις μυστικές διαπραγματεύσεις δημιουργίας του ευρώ και τους λόγους που οι εταίροι έβαλαν και την Ελλάδα στο κοινό νόμισμα.

• Το σχέδιο του Βερολίνου για τη λιτότητα.

• Εμπορική Ένωση ΗΠΑ Ε.Ε.: «Οικονομικό ΝΑΤΟ» εναντίον Ρωσίας και Κίνας.

• Νομικό «πυρηνικό» όπλο στα χέρια της Ελλάδας: Η Ελλάδα μπορεί να ζητήσει αναστολή ισχύος των δανειακών συμβάσεων και των Μνημονίων.

 

Διαβάστε ακόμη στα «Επίκαιρα»:

• Στο μυαλό του Αντώνη Σαμαρά: Τι λέει σε κατ ιδίαν συζητήσεις για τους υπουργούς, την οικονομία, τις αποκρατικοποιήσεις, τον Τσίπρα, τους Γερμανούς, τους Ρώσους, τη ΔΕΠΑ και την ΑΟΖ.

 

• Τι εισηγούνται στον πρωθυπουργό για εκλογές συνεργάτες του: Τα υπέρ και τα κατά.

 

Μεταξύ Σφύρας και Ακμονος:  Ανθρωπιστική κρίση και κοινωνική έκρηξη φοβάται η κυβέρνηση υπό το βάρος των μέτρων.

 

• Σκληρή σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ ενόψει συνεδρίου:  Η ανθρωπογεωγραφία των ομάδων.

 

• Δύσκολη η επόμενη μέρα για την Κύπρο: Με όχημα το Μνημόνιο η τρόικα επιχειρεί να βάλει χέρι σε φυσικό αέριο και καταθέσεις.

 

• Μυστική διπλωματία για Σκοπιανό και Ελληνοτουρκικά.

 

• Η αθέατη όψη της τουρκικής στρατιωτικής διπλωματίας.

 

• Το λαθρο-trafficking της Αγκυρας εις βάρος της χώρας μας.

 

• Τα υποβρύχια χωρίς μπαταρίες αφήνει η τρόικα.

 

• Το ναυάγιο της παράλογης φορομπηχτικής πολιτικής: Κατά 7 δις ευρώ μειώθηκαν τα έσοδα την τελευταία τριετία.

 

• Από την σκαλωσιά στην ξενιτιά: Η «βουτιά» στην οικοδομή ωθεί τους επαγγελματίες σε μετανάστευση από το Ντουμπάι μέχρι την Αλβανία.

 

 

• Συνεντεύξεις: 

–          Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ευρωβουλευτής και συμπρόεδρος της ομάδας VERTS/ALE στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

–          Εύη Χριστοφιλοπούλου, βουλευτής, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ: Χρειαζόμαστε τάσεις, όχι φράξιες και βαρονίες.

–          Παρασκευάς Καρασούλος, μουσικός δημιουργός: «Οφείλουμε να τολμάμε».

8 σκέψεις σχετικά με το “ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΔΡΑΧΜΗΣ ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩ!

  1. Από το ευρώ στη δραχμή ή… στον φοίνικα;

    Προτού γίνει Δήμαρχος Πειραιά και «αγκάθι» για την παραδοσιακή, αρτηριοσκληρωτική νομενκλατούρα του ΠΑΣΟΚ στο πρώτο λιμάνι της χώρας, ο Παναγιώτης Φασούλας διετέλεσε «αράχνη» του ελληνικού μπάσκετ, στον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό και φυσικά την Εθνική Ομάδα.

    Κάποτε, όταν τον είχαν ρωτήσει πριν από ένα παιχνίδι της επίσημης αγαπημένης με τις ανίκητες Ηνωμένες Πολιτείες, πως προσέγγιζε ψυχολογικά τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, ήταν… ωμός: «Αν δεν μπορείς να αποφύγεις έναν βιασμό, απόλαυσέ τον»…

    Η εκδοχή Φασούλα χρησιμοποιήθηκε έκτοτε σε πλείστα παραδείγματα και περιπτώσεις, πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών συσχετισμών, καθώς και διεθνών ισορροπιών.

    Μπορεί λοιπόν να αποδειχθεί εξαιρετικά χρηστική και να αποτελέσει την «άβολη αλήθεια», για τη δυσάρεστη πραγματικότητα την οποία βιώνει σήμερα η Ελλάδα: Μια χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, χωρίς κανείς να νοιάζεται πραγματικά για το πώς θα διασώσει εμάς, αλλά μάλλον και πρωτίστως τον εαυτό του.

    Γιατί λοιπόν να μην τα παρατήσουμε, με τους δικούς μας όρους; Και από τη στιγμή που η χρεοκοπία θα συνεπάγεται βίαιη έξοδο από το ευρώ, εμείς να γυρίσουμε στην πλάτη στη δραχμή, και να επιλέξουμε ως εθνικό νόμισμα τον φοίνικα. Που είναι… όμορφος, έχει ιστορία και σημειολογία.

    Και, σε τελική ανάλυση, τον επέλεξε ως νόμισμα της χώρας ο Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας. Ο πρώτος, και πιθανότατα τελευταίος πολιτικός ηγέτης του τόπου, που οραματίστηκε τη δημιουργία ενός σοβαρού και συγκροτημένου κράτους, χωρίς να υπολογίζει ότι οι Έλληνες προτιμούσαν το «εθνικό μπάχαλο». Και τον δολοφόνησαν, μια Κυριακή έξω από την εκκλησία, στο Ναύπλιο. Τη συνέχεια, τη γνωρίζουμε και τη ζούμε.

    Ο φοίνικας λοιπόν. Για σκεφτείτε το καλά. Σαν σήμερα άλλωστε, στην Δ’ Εθνοσυνέλευση του Άργους το 1829, ο Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας τον επέλεξε ως εθνικό νόμισμα του νεοσύστατου κράτους. Ήταν το διακριτικό γνώρισμα της Φιλικής Εταιρείας. Συμβόλιζε την αναγέννηση κάποιου από την τέφρα του. Παρέπεμπε στον αιγυπτιακό πολιτισμό. Ήταν γεμάτο μυστικιστική αύρα.

    Μια Ελλάδα του φοίνικα, και όχι της δραχμής, θα συνιστά «αόρατη απειλή» για εκείνους που μας έστειλαν στη χρεοκοπία. Εκτός αλλά και εντός χώρας. Αφήστε που θα συγκινήσει και θα αναζωπυρώσει εθνικούς μύθους και δοξασίες. Δεν έχουμε άλλωστε και τίποτα άλλο να προσδοκούμε…

    http://www.statesmen.gr

    Μου αρέσει!

    1. Ο φοίνικας ήταν το μόνο πραγματικό εθνικό νόμισμα,που υπήρξε ποτέ,από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους,το 1828.Από το 1830 και μετά,η δραχμή που είχαμε εώς το 2002,κοβόταν στην Φρανκφούρτη,στο Λονδίνο και στο ‘Αμστερνταμ.Να το θυμάστε αυτό.

      Μου αρέσει!

  2. οσο κοροιδαρες θα σας φοβιζουν οτι θα ..πεινασετε με τη δραχμη, με την ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΔΡΑΧΜΗ….
    και δεν εχετε καταλαβει τι συμβαινει…..
    ΚΡΑΤΟΣ….ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ!
    Οσο θα σας κανουν να κοιταζετε τιο ευρω….(που πλεον δεν εχετε..)
    και οχι τις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΞΙΕΣ,
    ΖΩΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ!

    Μου αρέσει!

  3. Να ξαναθυμηθούμε τί εστί ευρώ;;;;
    Ας το ξαναχωνέψουμε…..
    ΤΟ ΑΤΟΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ :
    Η έκδοση νομίσματος συνιστά πράξη εθνικής κυριαρχίας και αποτελεί θεμελιώδες προνόμιο ενός κράτους που είναι ελεύθερο και ανεξάρτητο.
    Το δίλημμα που τίθεται για ΕΥΡΩ ή ΔΡΑΧΜΗ, θα πρέπει να αποσαφηνιστεί με το ερώτημα : ΕΥΡΩ ή ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ.
    Διότι αν μιλάμε για δραχμή θα πρέπει να προσδιορίσουμε ποιος θα έχει το εκδοτικό προνόμιο, η ιδιωτική ΤτΕ – έντοκα (έχει ανώνυμη μετοχική σύνθεση και το καταστατικό της επιτρέπει μόνο μέχρι το 30% κρατικής συμμέτοχης) ή την κρατικοποιημένη ΤτΕ – άτοκα. Η διάκριση είναι σημαντική.
    Αντίστοιχα, το εκδοτικό προνόμιο του Εύρω, ανήκει στην ΕΚΤ (Rothschilds-ιδιώτες τραπεζίτες) και ως νόμισμα δεν είναι αξιόγραφο (δηλ. αποδεικτικό αξίας) αλλά χρεόγραφο (δηλ. αποδεικτικό χρέους) !!!
    Δηλαδή μπαίνει στην οικονομία μας ως ΧΡΕΟΣ (και μάλιστα έντοκα).
    Δημιουργείται και μετά δανείζεται στις εμπορικές τράπεζες με 1% και κατόπιν αυτές το δανείζουν με 4%, 5% ή και 6%, μέσω της αγοράς ομολόγων. Το ομόλογο όμως αποτελεί μια επένδυση και ως επένδυση εμπεριέχει και επενδυτικό ρίσκο. Μέχρι και το 2009 (την έναρξη της κρίσης) αποτελούσε την καλύτερη επένδυση και για αυτό έφερε την υψηλότερη διαβάθμιση ως ΑΑΑ (τώρα πια στην κατηγορία σκουπίδια –junk ).
    Τώρα μέσω μνημονίων, δανειακών συμβάσεων και με συνδυασμό άγριας λιτότητας και υψηλής φορολογίας αναγκάζουν τα κράτη (τους λαούς) να πληρώσουν την άστοχη επένδυση και την χασούρα των τραπεζών. Δηλ. κοινωνικοποίηση της ζημιάς και ιδιωτικοποίηση του κέρδους
    (ο γνωστός όρος Privatize the gains and socialize the losses)
    Όταν εκδίδεις oμόλογο δημιουργείς χρέος, όταν βγαίνεις στις αγορές δημιουργείς χρέος, όταν υπογράφεις μια δανειακή σύμβαση δημιουργείς χρέος και όταν μιλάς για εύρω-ομόλογα μιλάς για χρέος με την συνολική εγγύηση όλης της ευρωζώνης.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δυνατόν να λύσεις ένα πρόβλημα χρέους με ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΕΟΣ, όπως να δεν είναι δυνατόν να δώσεις περισσότερο αλκοόλ σε ένα μεθυσμένο, για να τον κάνεις νηφάλιο.
    ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ (ΠΟΥ ΘΑ ΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΑΤΟΚΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ), ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ (ΠΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 1881 ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ), ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤτΕ ΚΑΙ 6-7 ΑΚΟΜΗ ΤΡΑΠΕΖΕΣ (ΠΟΥ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2012 ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 233 ΔΙΣ ΣΕ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ, ΟΜΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΡΕΥΣΤΟ), ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ , ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΑ ΤΡΙΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.